Sok szakon már most számolhattok ezekkel ponthatárokkal - mutatjuk az előzetes ponthatárokat Érettségi-felvételi
Eduline

Sok szakon már most számolhattok ezekkel ponthatárokkal - mutatjuk az előzetes ponthatárokat

A felvételi időszakhoz szorosan hozzátartozik, hogy az érettségire készülő diákok - változó rendszerességgel ugyan -, de a felvételi pontjaikat számolgatják. De mennyi is az a bizonyos szükséges pontszám? Mutatjuk az előzetes ponthatárokat.

Arról már a korábbiakban olvashattatok, hogy mi a különbség a minimum és az előzetes ponthatárok között. Most megmutatjuk nektek azokat a pontokat, amiket bizonyos alap- és osztatlan mesterképzési szakokon el kell érnetek, ha állami ösztöndíjjal szeretnétek bekerülni a szakra.

null

null

A legmagasabb pontszám, 2020-ban 400 pont, ide tartoznak az alkalmazott közgazdaságtan, az emberi erőforrások, a gazdálkodás menedzsment, a pénzügy és számvitel, a nemzetközi tanulmányok, a nemzetközi gazdálkodás, a kereskedelem és marketing, a kommunikáció-és médiatudomány, a pszichológia, az állatorvosi és a turizmus-vendéglátás szakok is. Idén 300 pontnál nem húztak alacsonyabb előzetes ponthatárt, a legtöbb szakon 310 és 320 pont határozta meg előzetesen. 

Jó hír a felvételizőknek: több szakon is csökkentek az előzetes ponthatárok

Van ahol 74, 50 vagy 40 ponttal kell kevesebbet elérni, mint tavaly. Ilyen pontokkal kell számolnia azoknak, akik a népszerű alap- és osztatlan képzések valamelyikére jelentkeznek.

Fontos tudni, hogy ezek a pontszámok nincsenek kőbe vésve, a jelentkezők létszámától és pontjaiktól függően változhatnak. Ha szeretnétek még többet olvasni az idei felvételi eljárásokról, ide kattintva megtehetitek.

Érettségi vizsganaptár: minden fontos dátum, amit tudni kell

Hamarosan itt az érettségi, már csak két hónapotok van készülni. De meddig is? Összeszedtük, mikor kezdődik és meddig tart a május-júniusi érettségi, és mikor vizsgáztok majd az egyes tantárgyakból. Írásbeli és szóbeli dátumok egy helyen.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.

Hirdetés