Felvételi 2020: hamarosan kezdődik a tavaszi ügyintézési időszak Érettségi-felvételi
Eduline

Felvételi 2020: hamarosan kezdődik a tavaszi ügyintézési időszak

Ugyan lezárult a jelentkezési és hitelesítési időszak azoknak, akik felvételiznek, azonban még senki nem dőlhet hátra, mert érkezik a tavaszi ügyintézési időszak. Most összeszedtünk mindent, amit tudnotok kell a további teendőkről.

Április 19-ével megkezdődik a tavaszi ügyintézés időszaka, amikor el kell végeznetek az utolsó simításokat az e-felvételi rendszerében.

De addig mi is történik?

Most az eddig feltöltött adataitokat és dokumentumokat kezdik feldolgozni, amit az e-felvételi fiókotokban végig figyelemmel tudtok követni.

Tavaszi ügyintézés

Április 19-től el kell kezdenetek figyelni az e-felvételi értesítésiteket, és rögzíteni az adataitokat. Ha valami hibásan lett bevezetve a rendszerbe, akkor még most van rá módotok, hogy kijavítsátok. Ezen kívül, a hiányzó dokumentumokat ebben az időszakban kell feltöltenetek, ilyen az év végi bizonyítványotok, és ha még maradt többletpontokat igazoló dokumentumotok, akkor azt is még fel tudjátok tölteni (például nyelvvizsga vagy versenyeredmény). Az megjelölt iskolák sorrendjét is ekkor tudjátok még utoljára módosítani, és véglegesen rögzíteni azt.

Az időszak július 9-ig tart, addig tudjátok ezeket megtenni. Ezután már csak a ponthatárokra kell várni, amit várhatóan július 23-án fognak kihirdetni, ekkor fog kiderülni, kit hova vettek fel.

Így érdemes készülni az érettségire: tippek vizsgázóknak

Bár úgy tűnhet, még bőven van idő a 2020-as érettségi kezdetéig, higgyétek el, gyorsan elmennek a hetek és hirtelen ott találjátok magatokat a vizsga felett ülve. Összeszedtünk néhány tippet arra az esetre, ha már most elkezdenétek a felkészülést.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.

Hirdetés
Ez az egyik legnépszerűbb feladat a magyarérettségin, pedig vannak buktatói Érettségi-felvételi Szabó Fruzsina

Ez az egyik legnépszerűbb feladat a magyarérettségin, pedig vannak buktatói

Nem lesz egyszerű dolguk az idén érettségizőknek: fél év otthoni tanulás után kell jól teljesíteniük az írásbeli vizsgákon. A következő két hétben az Eduline-on szaktanárok segítségével járunk utána, hogyan lehet felpörgetni a felkészülést a vizsgák előtti napokban, milyen buktatói vannak a különböző feladattípusoknak, mire érdemes odafigyelni. Cikksorozatunk első részében a középszintű magyarérettségi érvelési feladatával foglalkozunk.