Így hitelesíthetitek a jelentkezéseteket ügyfélkapus regisztráció nélkül Érettségi-felvételi
Eduline

Így hitelesíthetitek a jelentkezéseteket ügyfélkapus regisztráció nélkül

A szeptemberben induló képzések felvételizőinek hitelesíteniük is kell jelentkezésüket: erre a jelentkezési határidőt követően - amennyiben ezt még nem tettétek meg - 2020. február 20. éjfélig van lehetőségetek. De hogyan kell hitelesíteni Ügyfélkapu nélkül? Itt a válasz.

Hogyan hitelesíthetitek a jelentkezéseteket, ha nincs Ügyfélkapu-regisztrációtok?

Arról már írtunk korábban, hogy lehet-e ügyfélkapu regisztráció nélkül felvételizni, ezt itt nézhetitek meg. Ha nincs regisztrációtok, akkor az e-felvételi felületéről kinyomtathatjátok a hitelesítő adatlapot, alá kell írnotok, és postáznotok kell (Oktatási Hivatal, 1380 Budapest, Pf. 1190 címre és célszerű ajánlott küldeményként küldeni), így hitelesíthetitek a jelentkezéseteket.

A Felvi tájékoztatása szerint a beérkezett hitelesítő adatlapok feldolgozása néhány napot vesz igénybe. A feldolgozás eredményéről e-mailben kaptok tájékoztatást, de az e-felvételi rendszerében is nyomon követhetitek a jelentkezésetek státuszát.

A felvételiző jelentkezési szándéka a hitelesítés után válik érvényessé - írja a Felvi. Amennyiben a hitelesítés eredményéről a néhány napos átfutási időt követően nem kaptok e-mailt, illetve a felületen nem látjátok annak eredményét, abban az esetben mindenképpen vegyétek fel a kapcsolatot a Felvi ügyfélszolgálatával.

Statisztikák a felsőoktatásban: ennyien felvételiztek egyetemre az elmúlt években

Szombaton lejárt a felsőoktatási jelentkezési határidő, hamarosan kezdődik az izgalom, vajon kit hova vesznek majd fel. A ponthatárok kihirdetésére még várni kell, addig is érdemes átböngészni az elmúlt évek statisztikáit.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.

Hirdetés
Vége a covid-oktatásnak, mától újra megtelnek élettel az iskolák Közoktatás Tóth Alexandra

Vége a covid-oktatásnak, mától újra megtelnek élettel az iskolák

Május 10-től a felsősöknek és a középiskolásoknak is újraindul a jelenléti oktatás. Sokan azonban úgy érzik, ennek még nincs itt az ideje a járvány miatt, mások pedig feleslegesnek tartják, hogy a tanév utolsó honapjára kell visszatérni az iskolákba. Mit tehetnek azok a szülők, aki a továbbiakban is otthon tartanák a gyereküket, illetve milyen járványügyi intézkedésekkel kell számolni az intézményekben? Most minden kérdést megválaszolunk.