A Nemzeti Közszolgálati Egyetemen tanulnátok szeptembertől? Ennyi hallgatót vesznek fel idén Érettségi-felvételi
Eduline

A Nemzeti Közszolgálati Egyetemen tanulnátok szeptembertől? Ennyi hallgatót vesznek fel idén

Február 15-ig jelentkezhettek a 2020-as felvételin valamilyen felsőoktatási képzésre. Cikksorozatunkban megnézzük, hányan kerülhetnek be a különböző egyetemekre és főiskolákra ebben az évben. Tizenötödik rész: Nemzeti Közszolgálati Egyetem.

Az Nemzeti Közszolgálati Egyetemre idén összesen 6198-an kerülhetnek be, nappali képzésen 2200-an, esti és levelező munkarendben 998-an kezdhetik meg tanulmányaikat.

Mit jelent a kapacitásszám?

A kapacitásszám az állami ösztöndíjas és az önköltséges hallgatók összlétszáma, vagyis összesen ennyi elsőévest vehet fel az adott felsőoktatási intézmény. Az egyes szakok minimális és maximális kapacitását a felvi.hu-n, az adott képzésnél nézhetitek meg, a mesterképzéseknél külön-külön az ösztöndíjas és az önköltséges képzésre is.

Fontos számok a felvételiben: ezeket érdemes még átnézni a jelentkezés előtt

Hamarosan itt a jelentkezési határidő utolsó napja a 2020 felvételiben. Rengeteg dologra kell odafigyelni a jelentkezés során, szinte mindenhol láthattok számokat, amiknek nagy jelentősége lesz a felvételi későbbi részében vagy akár az egyetem alatt is. Most megnéztük, hogy melyik mit jelent.

A 2020-as felvételiről itt olvashatjátok cikkeinket.

Hányan kerülhetnek be idén az egri egyetemre? Itt a válasz

Február 15-ig jelentkezhettek a 2020-as felvételin valamilyen felsőoktatási képzésre. Cikksorozatunkban megnézzük, hányan kerülhetnek be a különböző egyetemekre és főiskolákra ebben az évben. Tizennegyedik rész: Eszterházy Károly Egyetem.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.

Hirdetés
Vége a covid-oktatásnak, mától újra megtelnek élettel az iskolák Közoktatás Tóth Alexandra

Vége a covid-oktatásnak, mától újra megtelnek élettel az iskolák

Május 10-től a felsősöknek és a középiskolásoknak is újraindul a jelenléti oktatás. Sokan azonban úgy érzik, ennek még nincs itt az ideje a járvány miatt, mások pedig feleslegesnek tartják, hogy a tanév utolsó honapjára kell visszatérni az iskolákba. Mit tehetnek azok a szülők, aki a továbbiakban is otthon tartanák a gyereküket, illetve milyen járványügyi intézkedésekkel kell számolni az intézményekben? Most minden kérdést megválaszolunk.