Így készülhettek az érettségire otthonról: előző évek feladatsorai és próbaérettségik Érettségi-felvételi
Eduline

Így készülhettek az érettségire otthonról: előző évek feladatsorai és próbaérettségik

Ma tartja a Studium Generale, a Budapesti Corvinus Egyetem hivatalos előkészítője az idei próbaérettségit. Ha nem jelentkeztetek, de szeretnétek gyakorolni, akkor most mutatunk pár tippet a felkészüléshez.

Ha az érettségi-felkészülésnél kitöltenétek az előző évek feladatsorait is, itt megtaláljátok az összes feladatlapot és a hozzájuk tartozó megoldókulcsot is közép- és emelt szinten egyaránt. Először az évet kell megnéznetek, azután kiválaszthatjátok a képzési szintet, majd a következő ablakban jobb oldalon böngészhettek a tárgyak között.

Ha kifejezetten a tantárgyakra keresnétek rá, tehát akkor ezen az oldalon láthatjátok az összes előző évi feladatsort és megoldókulcsot a különböző vizsgatárgyakból. Ezen az oldalon a legelső fülnél kiválaszthatjátok azt a tantárgyat, amelynek megnéznétek az érettségi feladatsorát. Ha szívesebben bontanátok évekre a keresést, akkor akár konkrét vizsgaidőszakot is választhattok.

Előző évek próbaérettségivel is gyakorolhattok

Ha nem jelentkeztetek az idei próbaérettségire, de szeretnétek kipróbálni magatokat a vizsgák előtt, akkor nincs más dolgotok, csak nyissátok meg vagy akár nyomtassátok ki a feladatokat, vegyétek elő a számológépet és a négyjegyű függvénytáblázatot, és - minden érettségi szabályt, időtartamot betartva - töltsétek ki a feladatsort. Itt találjátok a 2019-es matek próbaérettségi középszintű és emelt szintű feladatsorait. Nemcsak matematikából, hanem történelemből is próbára tehetitek tudásotokat a tavalyi próbaérettségi feladataival. 

Ha teljesen új feladatsorokkal gyakorolnátok, de már az összes hivatalos feladatsort megoldottátok, akkor itt még több feladatsorral gyakorlohattok a vizsgák előtt. Ugyanis itt a Studium Generale, a Budapesti Corvinus Egyetem hivatalos előkészítőjének elmúlt három évben készített próbaérettségijét kipróbálhattjátok.

Ha ezeket is mind megcsináltátok, akkor sem kell aggódnotok, hamarosan közzétesszük a 2020-as próbaérettségi feladatsorait és megoldásait is.

Felvételi dokumentumok: fel kell tölteni az érettségit a pontszámításhoz?

Az érettségi bizonyítvány és az abban szereplő eredmények megléte alapvető feltétele az alapképzésre, osztatlan mesterképzésre és felsőoktatási szakképzésre való felvételnek. De vajon fel is kell töltenetek a rendszerbe, ha megszereztétek? Fontos kérdésre válaszolunk.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.

Hirdetés