Fontos határidő közeleg - ma még jelentkezhettek az idei érettségi vizsgákra Érettségi-felvételi
Eduline

Fontos határidő közeleg - ma még jelentkezhettek az idei érettségi vizsgákra

2020. február 17-ig lehet jelentkezni a május-júniusi érettségi vizsgákra. Itt vannak a legfontosabb tudnivalók a jelentkezésről és a vizsgákról.

Az érettségizők rendes, előrehozott, szintemelő, kiegészítő, ismétlő, pótló, valamint javító vizsgát tehetnek. A tavaszi vizsgaidőszakban a középiskolák és a kormányhivatalok szerveznek érettségi vizsgákat. A jelentkezés benyújtásáról szóló legfontosabb információkat itt oldavshatjátok el.

2020-ban a tavaszi érettségi vizsgaidőszak május 4-től június 26-ig tart. Az írásbeli vizsgákat május 4–25. között rendezik. Az emelt szintű szóbeli vizsgák június 4. és 11., a középszintű szóbelik június 15. és 26. között lesznek.

Érettségi jelentkezés: tavasszal már több tárgyból lehet előrehozott érettségit is tenni

Jövőre érettségiztek, de úgy érzitek, egyes tárgyakból már most fel tudnátok készülni az érettségire? Tavasszal nem csak idegen nyelvekből, akár a választott ötödik tárgyatokból - ha természettudományos tárgyról lenne szó - is megszerezhetitek a tanúsítványt, ezzel is könnyítve a saját érettségi (fő tárgyak) vizsgáinak közeledtét.

A jelentkezési lapot kizárólag valamely kormányhivatalhoz lehet benyújtani. Az Oktatási Hivatal nem fogad érettségi jelentkezéseket - hívja fel a figyelmet az OH tájékoztatója.

Kik adhatnak be ilyen jelentkezési lapot?

Azok, akik már rendelkeznek érettségi bizonyítvánnyal, és
- tanulói jogviszonyban már nem állnak középfokú intézménnyel, vagy
- olyan középiskolával állnak szakképpző évfolyamon tanulói jogviszonyban, amely nem szervez érettségi viszgát, vagy
- külföldön szerezték meg érettségi bizonyítványukat (és itthon nem állank tanulói jogviszonyban középiskolával).

Illetve azok, akik még nem rendelkeznek érettségi bizonyítvánnyal, és tanulói jogviszonyuk sincs már középiskolában, vagy külföldi rendszerű középiskolában végzősök.

A 2020 májusi érettségi jelentkezési lapját itt tölthetitek le. A jelentkezéshez pedig itt olvashatjátok el az Oktatási Hivatal útmutatóját.

Mikor lesz a 2020-as tavaszi szünet? Itt vannak a dátumok

Az időjárás napról napra egyre jobb, a diákok többsége pedig egyre többet gondol a tavaszi szünetre. Megnéztük, mennyit kell még várni a második félév első iskolamentes időszakáig. Itt a 2020-as tavaszi szünet pontos dátuma.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.

Hirdetés
Vége a covid-oktatásnak, mától újra megtelnek élettel az iskolák Közoktatás Tóth Alexandra

Vége a covid-oktatásnak, mától újra megtelnek élettel az iskolák

Május 10-től a felsősöknek és a középiskolásoknak is újraindul a jelenléti oktatás. Sokan azonban úgy érzik, ennek még nincs itt az ideje a járvány miatt, mások pedig feleslegesnek tartják, hogy a tanév utolsó honapjára kell visszatérni az iskolákba. Mit tehetnek azok a szülők, aki a továbbiakban is otthon tartanák a gyereküket, illetve milyen járványügyi intézkedésekkel kell számolni az intézményekben? Most minden kérdést megválaszolunk.