Felvételi és érettségi jelentkezés, középiskolai felvételi határidő - ezek a legfontosabb februári dátumok Érettségi-felvételi
Eduline

Felvételi és érettségi jelentkezés, középiskolai felvételi határidő - ezek a legfontosabb februári dátumok

Felvételiztek, érettségire jelentkeznétek, egyetemisták vagytok vagy középiskolai felvételi vár rátok? Összeszedtük a legfontosabb februári dátumokat.

Felvételi 2020 - fontos határidők közelegnek

Legkésőbb 2020. február 15-én éjfélig van lehetőség jelentkezni a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre. Szintén eddig kell befizetni a megjelölt jelentkezési helyek alapján számított kiegészítő eljárási díjat átutalással, vagy bankkártyás fizetéssel. A fizetésről itt olvashattok bővebben.

Ha még mindig tanácstalanok vagytok, akkor itt találhattok egy kis segítséget.

2020. február 20-ig kell mindenkinek hitelesítenie a jelentkezését Ügyfélkapun keresztül, vagy az E-felvételi felületéről kinyomtatott és aláírt hitelesítő adatlap postára adásával (cím: Oktatási Hivatal, 1380 Budapest, Pf. 1190).

Érettségi jelentkezés 2020

Jelentkezési határidő: 2020. február 17. A vizsgaszabályzatban meghatározott határidő február 15. 2020-ban szombati napra esik, így a jelentkezési határidő 2020. február 17-e.

A tavaszi érettségi szezonban már az informatikán és az idegen nyelveken kívül más tárgyakból is előrehozott érettségi vizsgát tehettek, a nemrég kiderült változás már él a következő vizsgaidőszaktól. Mutatjuk a részleteket. Arról pedig itt olvashattok bővebben, hogyan jelentkezhet a vizsgára az, akinek már nincs tanulói jogviszonya.

Középiskolai felvételi

Az írásbeli vizsgára már jelentkeztetek, azonban középiskolát is választani kell, a központi írásbeli vizsgára és a középfokú iskolákba való jelentkezéshez pedig másmás időpontban, külön-külön jelentkezési lapot kell benyújtani, a két jelentkezés nem „váltja ki”, vagy „helyettesíti” egymást – hívja fel a figyelmet az Oktatási Hivatal.

Az általános iskola nyolcadikosainak a felvételi lapok kitöltését az általános iskola szervezi meg. A felvételi lapokat az általános iskola a kitöltéséhez szükséges adatok begyűjtése, ellenőrzése és rögzítése után, a KIFIR elektronikus adatlapkitöltő rendszer általános iskolák számára készült felületén állítja elő.  Ennek határideje 2020. február 19. - olvasható az Oktatási Hivatal tájékoztatójában.

Arról, hogy miként jelentkezhettek egyénileg, és hogyan válthatnak iskolát azok, akik kisgimnáziumba járnak, itt olvashattok el mindent.

Felsőoktatási határidők

Hamarosan itt a tavaszi félév első diákhitel határideje. A következő Diákhitel igénylési határidő ugyanis 2020. február 15.

Önköltséges képzésen tanultok és a következő félévben könnyítenétek a kiadásaitokon? Akkor a Diákhitel2 éppen nektek szól. Itt találjátok az igényléssel kapcsolatos legfontosabb szabályokat.

Kezdődik a tavaszi félév

A szorgalmi időszak kezdetét megelőzi a regisztrációs hét, valamint a tantárgyfelvétel, amelynek különböző szakaszai lehetnek egyetemenként: van, ahol van előzetes és/vagy rangsorolás, míg máshol csak versenyjelentkezés a tárgyakért.

Ezek időbeosztása nem csak egyetemenként, de egyetemi karonként is eltérő lehet. A szorgalmi időszak első napja azonban hasonlóan alakul a hazai egyetemeken, főiskolákon. Vannak, ahol egységesen február 3-án ülnek először tanterembe a hallgatók, és van, ahol 10-én.

Felvételi 2020: minden fontos dátum egy helyen

Ha idén felvételiztek, akkor pontok mellett a határidőkre kell nagyon odafigyelni. Most összeszedtük az összes fontos dátumot, amire a következő pár hónapban figyelnetek kell.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.

Hirdetés