Felvételi ügyintézés és ingyenes tanfolyamok - fontos határidők járnak le ma Érettségi-felvételi
Eduline

Felvételi ügyintézés és ingyenes tanfolyamok - fontos határidők járnak le ma

Ma jár le a keresztféléves felvételi ügyintézési időszaka, illetve szintén ma lehet utoljára jelentkezni azokra az ingyenes felkészítő tanfolyamokra, amelyek a 2020-as felvételin a kötelező emelt szintű érettségi megszerzésében segítenek.

Keresztféléves felvételi

A keresztféléves felvételizők január 3-ig kaptak hiánypótlási felszólítást, a jelentkezéskor még rendelkezésre nem álló dokumentumok hiánypótlási határideje pedig a mai nap folyamán jár le. Akik nem pótolják a hiányzó dokumentumokat, azoknak a jelentkezési kérelmét a rendelkezésre álló adatok alapján bírálják el, de akár az eljárást is megszüntethetik.

Nem kell feltölteni a 2006. január 1. után megszerzett érettségi eredményeket igazoló dokumentumok (bizonyítvány vagy tanúsítvány) másolatát. Ezeket az adatokat ugyanis a Köznevelés Információs Rendszeréből elektronikusan szerzi be a felvi. Szintén nem kell benyújtani a 2003. január 1. után szerzett nyelvvizsga bizonyítványokat. Amennyiben november 15-i jelentkezési határidő után szereztétek meg a nyelvvizsgát, akkor a felületen csak a nyelvvizsga-bizonyítvány adatait kell megadnotok.

Az adataitok módosítására, illetve a megjelölt képzések sorrendjének egyszeri változtatására is máig van lehetőségetek. A keresztféléves felvételi ponthatárait január 23-án húzzák, vagyis ekkor tudjátok meg, elkezdhetitek-e a képzést februárban.

Ingyenes felvételi felkészítő tanfolyamok

Szintén ma lehet utoljára jelentkezni azokra az ingyenes felkészítő tanfolyamokra, amelyek a 2020-as felvételin a kötelező emelt szintű érettségi megszerzésében segítenek. A felkészítés január 20-tól április 30-ig, heti két órában fog zajlani.

Az Irány az Egyetem 2020 programra olyanok jelentkezhetnek, akik már nem középiskolások, 2019. december 31. előtt érettségit szereztek, jelenleg nem tanulnak a felsőoktatásban, és tavasszal szeretnének valamely tárgyból emelt szintű érettségit tenni, illetve egyetemre, főiskolára felvételizni.

Az emelt szintű érettségire felkészítő tanfolyam kilenc tantárgyból indul: magyar nyelv és irodalom, matematika, történelem, angol, német, fizika, biológia, kémia, földrajz. Legfeljebb két tantárgyra jelentkezhettek. Az ingyenes felkészítő tanfolyamról itt olvashattok részletesebben.

Itt a friss lista: ezekből a tantárgyakból kell 2020-ban emelt szintű érettségit tenni

Nyilvánosságra hozta a 2020-as szakok és érettségi vizsgatárgyak, többletpontok listáját az Innovációs és Technológiai Minisztérium. Itt a teljes lista, a szabályok és kivételek.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.

Hirdetés