Felvételizők, figyelem! Csak egy jogcímen kaphattok többletpontot nyelvtudásért Érettségi-felvételi
Eduline

Felvételizők, figyelem! Csak egy jogcímen kaphattok többletpontot nyelvtudásért

Ha van nyelvvizsgám és emelt szintű érettségit is teszek ugyanazon nyelvből, akkor mindkettőért jár többletpont? Ezt a szabályt minden felvételizőnek tudnia kell.

Arról már többször is írtunk, hogy - a magyartól eltérő idegen nyelvű – nyelvtudásért legfeljebb 40 többletpont jár. A B2-es komplex (írásbeli és szóbeli) államilag elismert nyelvvizsga-bizonyítványért 28 többletpontot, a C1-es komplex államilag elismert nyelvvizsga-bizonyítványért 40 többletpontot kaphattok.

De mi történik akkor, ha egy adott idegen nyelvből egyszerre van egy nyelvvizsgátok és emelt szintű érettségit is tesztek?

Fontos, hogy egy nyelvből csak egy nyelvvizsgáért adható többletpont. Illetve, "ha a jelentkező egy adott idegen nyelvből egyidejűleg nyelvvizsga és emelt szintű érettségi vizsga alapján is jogosult lenne többletpontra, akkor a többletpontokat csak egyszer, a számára kedvezőbb pontszámot biztosító jogcímen kapja meg" - írja a felvételi tájékoztató.

Arról, hogy milyen többletpontokat kaphattok még a 2020-as felvételin, itt olvashattok el mindent.

Az idei felvételiről megjelenő legfrissebb cikkeinek pedig itt találjátok.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.

Hirdetés
Ez az egyik legnépszerűbb feladat a magyarérettségin, pedig vannak buktatói Érettségi-felvételi Szabó Fruzsina

Ez az egyik legnépszerűbb feladat a magyarérettségin, pedig vannak buktatói

Nem lesz egyszerű dolguk az idén érettségizőknek: fél év otthoni tanulás után kell jól teljesíteniük az írásbeli vizsgákon. A következő két hétben az Eduline-on szaktanárok segítségével járunk utána, hogyan lehet felpörgetni a felkészülést a vizsgák előtti napokban, milyen buktatói vannak a különböző feladattípusoknak, mire érdemes odafigyelni. Cikksorozatunk első részében a középszintű magyarérettségi érvelési feladatával foglalkozunk.