Oktatási naptár: ez vár a diákokra az ünnepek után Érettségi-felvételi
Eduline

Oktatási naptár: ez vár a diákokra az ünnepek után

Mi vár az ünnepek után a diákokra? Összegyűjtöttük a legfontosabb dátumokat azért, hogy könnyebben átláthatóak legyenek az elkövetkezendő események.

2019. december 26.

Legkésőbb december 26-ig általános tájékoztatást kapnak (e-mailben) a felvételizők az egyes pontszámítási módokhoz szükséges dokumentumokról és ezek ellenőrzéséről.

2020. január 9.

A hiányos jelentkezést benyújtó keresztféléves felvételizők 2020. január 3-ig felszólítást kapnak a pótlásról. Az említett hiányzó dokumentumok pótlásáram és az egyszeri sorrendmódosításra 2020. január 9-ig lesz lehetőségük.

2020. január 18.

Ezen a napon tíz órától írják majd a központi írásbeli felvételi vizsgát az érintett gimnáziumokban és szakgimnáziumokban. (A pótló központi írásbeli felvételi vizsga január 23-án délután lesz.)

2020. január 20.

Január 20-án indulnak a 2020-as felvételin kötelező emelt szintű érettségire felkészítő ingyenes tanfolyamok, amelyekre tanulói vagy hallgatói jogviszonnyal nem rendelkezők jelentkezhetnek.

Kötelező emelt szintű érettségi: itt vannak a részletek az ingyenes felkészítőről

Január 20-án indulnak a 2020-as felvételin kötelező emelt szintű érettségire felkészítő ingyenes tanfolyamok, amelyekre tanulói vagy hallgatói jogviszonnyal nem rendelkezők jelentkezhetnek. A magyaron, matekon és történelmen kívül angolból és németből, illetve természettudományos tárgyakból kaphattok segítséget felkészülésben. A jelentkezési határidő január 9.

2020. január 28.

Az Arany János Kollégiumi Program pályázatainak benyújtásának határideje erre a napra esik.

2020. február 6.

A középiskolák értesítik a diákokat a központi írásbeli felvételi vizsga eredményéről.

2020. február 15.

A végleges felvételi jelentkezéseket legkésőbb 2020. február 15-én éjfélig kell rögzíteni - erről bővebben itt olvashattok. Ez a nap pedig egyben az érettségi jelentkezési határideje is, a május-júniusi vizsgaidőszakot illetőleg.

2020. február 19.

A kiválasztott középiskolákba február 19-ig kell jelentkezniük a diákoknak. A szabályokról részletesen itt olvashattok.  

Jó hír a felvételizőknek: több szakon is csökkentek az előzetes ponthatárok

Van ahol 74, 50 vagy 40 ponttal kell kevesebbet elérni, mint tavaly. Ilyen pontokkal kell számolnia azoknak, akik a népszerű alap- és osztatlan képzések valamelyikére jelentkeznek.

 

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.

Hirdetés
Vége a covid-oktatásnak, mától újra megtelnek élettel az iskolák Közoktatás Tóth Alexandra

Vége a covid-oktatásnak, mától újra megtelnek élettel az iskolák

Május 10-től a felsősöknek és a középiskolásoknak is újraindul a jelenléti oktatás. Sokan azonban úgy érzik, ennek még nincs itt az ideje a járvány miatt, mások pedig feleslegesnek tartják, hogy a tanév utolsó honapjára kell visszatérni az iskolákba. Mit tehetnek azok a szülők, aki a továbbiakban is otthon tartanák a gyereküket, illetve milyen járványügyi intézkedésekkel kell számolni az intézményekben? Most minden kérdést megválaszolunk.