Keresztféléves felvételi: ennyi pont kellett a sikerhez az előző években Érettségi-felvételi
Eduline

Keresztféléves felvételi: ennyi pont kellett a sikerhez az előző években

Elindult a felvételi ügyintézés. Most megtudhattok mindent a ponthatárhúzásról és a korábbi ponthatárokról.

A hitelesítést követően 2020. január 9-ig lesz lehetőségetek a jelentkezési határidő után szerzett dokumentumok feltöltésére. A ponthatárokat január 23-án húzzák, vagyis ekkor derül ki, hogy elkezdhetitek-e az adott szakot februárban.

Ha kíváncsaik vagytok, a korábbi években mennyi volt a limit, a tavalyi keresztféléves felvételi ponthatárokat itt nézhetitek meg. A 2018-as ponthatárokat itt, a 2017-os ponthatárokat pedig itt találjátok  – intézményekre, karokra, szakokra, finanszírozási formára és tagozatra bontva.

De ha több részletre kíváncsiak vagytok, akkor a Felvi statisztikái között még az ennél is korábbi keresztféléves ponthatárt is megnézhettek. Elég, ha az évválasztó fülnél kiválasztjátok az adott év/K-t – például 2019/K – és így megjelennek a ponthatárok.

Ha kérdésetek vagy technikai problémátok van a felvételivel kapcsolatban, azzal a Felvi ügyfélszolgálatát érdemes felkeresnetek. Decemberben azonban az ügyfélszolgálat sem a megszokott rend szerint üzemel. Mutatjuk az ünnepi nyitvatartást. Ha a 2020-as keresztféléves felvételiről folyamatosan frissülő anyagainkat itt nézhetitek meg.

Felvételi kisokos: nem minden dokumentumot kell feltölteni a rendszerbe - itt a lista

Elkezdődött a keresztféléves felvételi ügyintézési időszaka. Arról már írtunk, milyen dokumentumokat kell feltöltenie a jelentkezőknek. Most azt szedtük össze, miket nem kell beküldeni.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.

Hirdetés