Felvételizők, figyelem! Hamarosan indul a keresztféléves e-ügyintézési időszak Érettségi-felvételi
Eduline

Felvételizők, figyelem! Hamarosan indul a keresztféléves e-ügyintézési időszak

A jelentkezési időszak lezárása után megkezdődődött a keresztféléves felvételizők által rögzített adatok és a feltöltött dokumentumok feldolgozása. December közepétől újra fontos dolga lesz a felvételizőknek: az E-felvételi rendszerében hamarosan kezdetét veszi a felvételi ügyintézés. Mutatjuk a részleteket.

A keresztféléves felvételire november 15-ig lehetett jelentkezni. Ezt követően megkezdődött a keresztféléves jelentkezők által rögzített adatok és a feltöltött dokumentumok feldolgozása.

A következő fontos dátum: december 14. Ettől a naptól elérhetők lesznek az ügyintézési funkciók az E-felvételiben. A keresztféléves felvételizőknek lehetőségük lesz adatmódosításra, a jelentkezési sorrend egyszeri módosítására, dokumentumpótlásra, illetve – ha szükséges – hiánypótlásra is.

Adatmódosításra akkor van szükség, ha a jelentkező személyes adataiban történt változás. Egyes személyes adatok módosítását – például névváltozás, állampolgárság változása – dokumentummal is igazolni kell. A felvételizőknek arra is ügyelniük kell, hogy a jelentkezéskor még rendelkezésükre nem álló dokumentumokat – például nyelvvizsga – pótolják az e-ügyintézés során.

Az ügyintézési időszak során egyetlen alkalommal lehet módosítani a jelentkezéskor megadott képzések sorrendjén is. Fontos, hogy ekkor már új képzés rögzítésére nincs lehetőség, csak a jelentkezéskor megadott szakok sorrendjén lehet változtatni. Ez alól kivétel a jelentkezési határidőig megjelölt valamely jelentkezési hely másik – még meg nem jelölt – finanszírozási formájának jelentkezési sorrendbe történő felvétele – olvasható felvi.hu-n.

A felvételizők legkésőbb december 26-ig általános tájékoztatást kapnak az egyes pontszámítási módokhoz szükséges dokumentumokról és ezek ellenőrzéséről. Ezen felül legkésőbb 2020. január 3-ig a hiányos jelentkezést benyújtók, a jelentkezéskor megadott e-mail címükre felszólítást is kapnak a pótlásról.

Fontos, hogy nem minden dokumentum hiánya esetén küldenek hiánypótlási felhívást. Arról, hogy mikor érkezhet felszólítás, itt tudtok bővebben tájékozódni.

A módosításokra, hiánypótlásra és a jelentkezés óta megszerzett újabb dokumentumok feltöltésére legkésőbb 2020. január 9-ig van lehetőség. A ponthatárokat várhatóan január 23-án hirdetik ki.

A keresztféléves felvételiről itt olvashatjátok a legfrissebb cikkeinket.

Keresztféléves felvételi: ezek a teendők várnak még a jelentkezőkre

Megkezdődött a keresztféléves jelentkezők által rögzített adatok és a feltöltött dokumentumok feldolgozása. December 14-től intézhetitek a felvételi kapcsolatos ügyeket - adat- és sorrendmódosítás, dokumentum- és hiánypótlás - az E-felvételi rendszerében - írja a Felvi.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.

Hirdetés