Felvételi kisokos: mennyit ér egy középfokú nyelvvizsga jövőre? Érettségi-felvételi
Eduline/MTI

Felvételi kisokos: mennyit ér egy középfokú nyelvvizsga jövőre?

Hány pontot ér a 2020-as felvételin a középfokú nyelvvizsga, ha már nem kötelező? Mennyit kapnak azok, akiknek felsőfokú vizsgája van? Fontos kérdésekre válaszolunk.

A hétvégén megjelent tájékoztatás szerint, nem lesznek hátrányban azok, akik a 2020-as nyelvvizsgát már letették, ugyanis a mostani felsőoktatási eljárás során a komplex középfokú nyelvvizsga után 28 többletpont, a felsőfokú nyelvvizsga után 40 többletpont jár majd.

Illetve ne feledjétek, ahogy eddig is, ezentúl is szükség lesz nyelvvizsgára a diplomához.

Valamint minden felvételizőnek fontos, hogy a szintén felvételi feltételként előírt egy emelt szintű érettségi továbbra is megmarad. Itt megnézhetitek, milyen tantárgyakból vizsgázhattok jövőre.  

A felvételi tájékoztató várhatóan december 19-20. körül jelenik meg, amely részletesen ismerteti a változásokat is - mondta el hétvégén Horváth Zita a felsőoktatási helyettes államtitkár.

Felvételi 2020: itt vannak a pontszámítási szabályok

Azok a diákok, akik most jelentkeznek a felsőoktatásba, és már rendelkeznek nyelvvizsgával, továbbra is előnyt élveznek a felvételi eljárás során, ezért a tudásért jelentős többletpont jár majd - mondta Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti államtitkára.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.

Hirdetés