Megjelent a felvételi tájékoztató, már lehet jelentkezni a februárban induló képzésekre Érettségi-felvételi
Eduline

Megjelent a felvételi tájékoztató, már lehet jelentkezni a februárban induló képzésekre

A jelentkezési határidő november 15. Az eljárás szabályait tartalmazó tájékoztató és az intézmények által meghirdetett képzések már megtalálhatóak a Felvin.

A felvi.hu-n megjelent a 2020-as keresztféléves eljárásra vonatkozó Felsőoktatási felvételi tájékoztató a hivatalos információkkal és tudnivalókkal a jelentkezésről, pontszámításról és a meghirdetett szakokról.

A felvételizők az E-felvételin keresztül nyújthatják be jelentkezéseiket, a végleges jelentkezéseket legkésőbb november 15-én éjfélig kell rögzíteni. A jelentkezés hitelesítésének határideje - amelyet legegyszerűbben Ügyfélkapun keresztül tehettek meg - november 20.

A jelentkezők legfeljebb hat helyet jelölhetnek meg, ebből hármat díjmentesen - a továbbiakért a jelentkezéskor 2-2 ezer forint kiegészítő díjat kell fizetni. Ugyanazon intézmény, ugyanazon szakának állami ösztöndíjas és önköltséges képzése, ha csak a finanszírozási forma tér el, egynek számít.

A jelentkezéskor már meglévő dokumentumokat a jelentkezéssel egy időben kell feltölteni az E-felvételibe. A jelentkezési határidő után szerzett dokumentumok feltöltésének határideje 2020. január 9. A ponthatárokat várhatóan 2020. január 23-án hirdetik ki.

HÖOK: a keresztféléves felvételizőknek még nem kötelező a nyelvvizsga

A 2020 februárjában induló alap- és osztatlan képzésekre jelentkezőknek még nem kötelező középfokú (B2) komplex nyelvvizsgát tenniük ahhoz, hogy bekerüljenek a felsőoktatásba - tájékoztatta a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) az Eduline-t.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.

Hirdetés