Mikor jelentkezhettek legközelebb egyetemre, főiskolára? Itt a dátum Érettségi-felvételi
Eduline

Mikor jelentkezhettek legközelebb egyetemre, főiskolára? Itt a dátum

Mikor indul a keresztféléves felvételi, és meddig lehet majd beadni a jelentkezést?

A 2020 februárjában - keresztfélévben - induló egyetemi, főiskolai képzésekre vonatkozó felvételi tájékoztató október közepén jelenik meg - ebben találjátok majd a szakok pontos követelményeit és a pontszámítási szabályokat, illetve azt is, hogy a keresztféléves felvételin is kötelező lesz-e már egy középfokú (B2) komplex nyelvvizsga, illetve egy emelt szintű érettségi a bekerüléshez.

A jelentkezés október közepén indul, és november 15-ig tart. A ponthatárokat január második felében hozzák nyilvánosságra, ekkor derül ki, hogy bejutottatok-e az általatok megjelölt szakra.

A keresztféléves felvételin is legfeljebb hat helyet jelölhettek meg. Alap-, osztatlan- és mesterképzésre, valamint felsőoktatási szakképzésekre lehet jelentkezni.

A 2020-as felvételivel kapcsolatos összes cikkünket itt találjátok. Azt, hogy az adott szakokhoz szükség van-e emelt szintű érettségire, és ha igen, mely tárgyakból, itt nézhetitek meg:

Felvételi 2020: ezekből a tantárgyakból kell emelt szinten érettségizni jövőre

Jövőre sem mindegy, miből tesztek emelt szintű érettségit. 2020-tól csak azok kerülhetnek be az egyetemekre és főiskolákra, akik legalább középfokú nyelvvizsgával rendelkeznek, és minimum egy emelt szintű érettségit tesznek. Itt a lista, az egyes szakokhoz milyen érettségit számítanak.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.

Hirdetés