Elsőéves egyetemisták, figyelem! Ezt az oldalt már most érdemes tanulmányozni Érettségi-felvételi
Eduline

Elsőéves egyetemisták, figyelem! Ezt az oldalt már most érdemes tanulmányozni

A friss, elsőéves egyetemisták mostanában ismerkednek meg a Neptunnal - de mire tudjátok még majd használni ezt az elektronikus rendszert?

Azt már korábban megírtuk, hogy az egyetemek, főiskolák kollégiumaiba az adott intézmény elektronikus rendszerén keresztül, vagyis általában a Neptunon keresztül tudtok jelentkezni, de mire kell még használnotok a Neptunt a következő évek során?

A Neptun rendszeres társatok lesz az egyetemi éveitek alatt, ugyanis a tárgyfelvételtől kezdve, a diákhitel-igénylésen át, a befizetések és az ösztöndíjak kifizetése is ezen az oldalon fog történni. Valamint az utolsó félévben majd ezen keresztül fogtok a záróvizsgára is jelentkezni - tehát érdemes majd áttanulmányozni, megnézni az egyes funkciókat, hogy legalább a mostanában szükséges lépéseket ismerjétek, tudjátok, mit és hol kell majd keresni.

Mi is a különbség a Diákhitel1 és a Diákhitel2 között? Fontos infók egy helyen

Vennétek fel diákhitelt a következő félévre, de nem tudjátok, hogy melyiket érdemes, és hogy mi a különbség közöttük? Mutatjuk a Diákhitel1-re és Diákhitel2-re vonatkozó szabályokat.

Ha már megtörtént az adategyeztetés és van Neptun-kódotok, a tárgyfelvétel előtt az oldalon tudtok majd bejelentkezni hivatalosan, és aktiválni a féléveteket is, merthogy erről is minden félév elején nyilatkoznotok kell, hogy aktív vagy passzív félévre váltotok-e.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés