Mikor tartják az idei gólyatáborokat? Itt vannak a budapesti egyetemek helyszínei és dátumai Érettségi-felvételi
Eduline

Mikor tartják az idei gólyatáborokat? Itt vannak a budapesti egyetemek helyszínei és dátumai

Bekerültetek valamelyik fővárosi egyetemre vagy főiskolára? Mutatjuk, hogy idén mikor és hol ismerkedhettek meg a leendő évfolyamtársaitokkal.

Több egyetem is Tatán rendezi meg a gólyatáborát. Azok a gólyák, akik a Nemzeti Közszolgálati Egyetemre nyertek felvételt, augusztus 8. és 11. között bulizhatnak itt. A BME Villamosmérnöki és Informatikai Karának gólyatábora augusztus 15. és 19. között kerül megrendezésre. Őket követik a Testnevelés Egyetem elsőévesei augusztus 19. és 22. között, majd a Semmelweis Egyetem gólyái augusztus 22. és 27. között. Augustus 29. és szeptember 1. között pedig a Károli Gáspár Egyetem BTK-s, illetve TFK-s hallgatói veszik be a várost.

A Károli Hittudományi Kar gólyatáborát augusztus 27. és 30. között tartják Gárdonyban. A Budapesti Corvinus Egyetem gólyatáborát augusztus 26. és 30. között rendezik meg, de a helyszín még meglepetés. A Budapesti Metropolitan Egyetem gólyái pedig szeptember 4. és 7. között, Balatonlellén bulizhatnak együtt.

Pótfelvételi szabályok: kik jelentkezhetnek a meghirdetett képzésekre?

Hamarosan indul a 2019-es pótfelvételi. Kik jelentkezhetnek a meghirdetett képzésekre? Olvasói kérdésre válaszolunk.

A BME VBK gólyatábora idén augusztus 19. és 22. között lesz Mezőkövesden. A jövendőbeli Gépészmérnöki Karosok augusztus 21. és 24. között Egerben ismerkedhetnek meg egymással.

Az ELTE leendő GTI-s hallgatói augusztus 23. és 26. között, Balatonlellén készülhetnek az első szemeszterre. A BTK-sok szintén ezen a helyszínen, augusztus 27. és 30. között bulizhatnak együtt. Az egyetem Társadalomtudományi Kar gólyatáborának a helyszíne még titkos, de az időpont már fix – augusztus 29 - szeptember 1.

Bővebb információért nézzétek meg az adott egyetemek Facebook-oldalát vagy olvassatok utána a honlapjukon.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.

Hirdetés
Kiderült, mi lesz a 2021-es érettségik sorsa, nyilvános a jövő évi tankönyvjegyzék - a hét hírei Érettségi-felvételi Eduline

Kiderült, mi lesz a 2021-es érettségik sorsa, nyilvános a jövő évi tankönyvjegyzék - a hét hírei

A kormány szerint minden készen áll az általános iskolák és az óvodák nyitására, a szakemberek és a diákok ezzel nem igazán értenek egyet. Néhány kivételtől eltekintve idén sem lesznek szóbeli érettségik, bárki leírhatja a véleményét a 2024-től bevezetésre kerülő érettségikről, nyilvánosságra hozták a következő tanév tankönyvjegyzékét. Vizsgálat indult a Szegedi Tudományegyetemen, a felsőoktatási modellváltás visszavonását kérik az MTA köztestületi tagjai. Ez történt a héten.