Jó hír a felvételizőknek: még négy napig lehet hitelesíteni a jelentkezést Érettségi-felvételi
Eduline

Jó hír a felvételizőknek: még négy napig lehet hitelesíteni a jelentkezést

Február 22-ig hitelesíthetik jelentkezésüket a 2019-es felsőoktatási felvételire jelentkezők.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, két nappal eltolták a 2019-es felvételi jelentkezési határidejét: a diákok február 17-én éjfélig jelentkezhettek a szeptemberben induló képzésekre.

Nemcsak a jelentkezési határidő, hanem a hitelesítési határidő is változott: a felvételizők február 22-én éjfélig érvényesíthetik az elektronikus jelentkezést.

Ezt megtehetik online, Ügyfélkapu-regisztrációval vagy postai úton is: utóbbihoz az E-felvételi felületéről kinyomtatott hitelesítő adatlapot aláírva, majd legkésőbb február 22-ig az Oktatási Hivatal, 1380 Budapest, Pf. 1190 címre postára adva (célszerű ajánlott küldeményként küldeni).

A 2019-es felvételiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.

Ilyenek a 2019-es felvételi pontszámítási szabályai: így kalkulálhattok a pontokkal

Maximum 500 pont - ennyit szerezhetnek a 2019-es felsőoktatási felvételin az alap- vagy osztatlan szakra jelentkezők tanulmányi és érettségi eredményeikkel, nyelvvizsgákkal, sport- és tanulmányi versenyeken elért helyezéseikkel, emelt szintű érettségivel, OKJ-s szakképesítéssel.

Hirdetés
Vége a covid-oktatásnak, mától újra megtelnek élettel az iskolák Közoktatás Tóth Alexandra

Vége a covid-oktatásnak, mától újra megtelnek élettel az iskolák

Május 10-től a felsősöknek és a középiskolásoknak is újraindul a jelenléti oktatás. Sokan azonban úgy érzik, ennek még nincs itt az ideje a járvány miatt, mások pedig feleslegesnek tartják, hogy a tanév utolsó honapjára kell visszatérni az iskolákba. Mit tehetnek azok a szülők, aki a továbbiakban is otthon tartanák a gyereküket, illetve milyen járványügyi intézkedésekkel kell számolni az intézményekben? Most minden kérdést megválaszolunk.