Három dolog, amit meg kell tennetek, mielőtt leadjátok a felvételi jelentkezést Érettségi-felvételi
Eduline

Három dolog, amit meg kell tennetek, mielőtt leadjátok a felvételi jelentkezést

Még mielőtt véglegesítenétek a felvételi jelentkezéseteket, érdemes néhány dolgot átnézni, végiggondolni, hogy igazán biztosak legyetek a döntésetekben. Mutatjuk, melyek ezek.

Ellenőrzés

A megjelölt szakok neve mögött három betűt találtok, ezeket feltétlenül ellenőrizzétek le, hiszen nem mindegy például, hogy milyen finanszírozási formát jelöltök meg.

Megbeszélés

Ha már finanszírozási forma: ha önköltséges képzést is jelöltök, menjetek biztosra. A családotok is úgy gondolja, hogy megoldható ez a forma? Átbeszéltétek, hogyan tudjátok megoldani, esetleg a diákhitel is előkerült mint lehetőség? Számoljatok, számoljatok, számoljatok.

Követelmények

Pontosan tudjátok, hogy a megjelölt szakokhoz milyen felvételi követelmények kellenek? Ezeket is nézzétek át még egyszer, és győződjetek meg róla, ha például kötelező az emelt szintű érettségi, passzol-e a felvételi tárgy az érettségi jelentkezésetekhez. De ha alkalmassági vizsga vagy éppen nyelvvizsga van még tervben, tartsatok minden infót észben.

Így tölthetitek ki a 2019-es felvételi online jelentkezési lapját: lépésről lépésre

Idén felvételiztek egyetemre, főiskolára? Mutatjuk, hogyan kell jelentkeznetek az E-felvételi rendszerében - lépésről lépésre.

Hirdetés