Így választhatjátok ki a megfelelő nyelvet és helyet a 2019-es felvételin Érettségi-felvételi
Eduline

Így választhatjátok ki a megfelelő nyelvet és helyet a 2019-es felvételin

Idén felvételiztek? Akkor fontos, hogy tudjátok, nemcsak a szaksorrend meghatározása fontos, hanem az is, hogy a képzési hely és nyelv is a megfelelő legyen.

A felsőoktatási felvételi eljárásban legfeljebb hat helyet jelölhettek meg, azonban fontos, hogy a képzéseknél ügyeljetek a képzési hely és nyelv megfelelő kiválasztására is, ezt a meghirdetett képzés neve tartalmazza.

Honnan láthatjátok, hogy melyik városban indul a képzés?

Amennyiben a meghirdetett képzés neve nem tartalmaz települést, akkor a meghirdető kar/intézmény címe szerinti településre vonatkozik a meghirdetés. Az ettől eltérő település nevét a meghirdetésben zárójelben jelölik. Hasonló módon, a meghirdetett képzések nyelve magyar, ha nincs a nyelv külön jelölve.

Felvételi 2019: hány pontot ér az alkalmassági vizsga?

Jár többletpont a sikeres alkalmassági vizsgáért a 2019-es felsőoktatási felvételin?

Hirdetés
Indul a szavazás: melyik az ország legkülönlegesebb egyetemi épülete? Campus life Eduline

Indul a szavazás: melyik az ország legkülönlegesebb egyetemi épülete?

Egy ikonikussá vált körcsarnok a Dudujka-völgyben, egy érdekes campus-kísérlet Piliscsabán, planetárium az egri egyetem tetején, monumentális díszudvar Debrecenben. Tizenkét különleges egyetemi épületet mutatunk be, cikkünk végén szavazhattok is arra a campusra, amelyik a legjobban tetszik. (A fővárosi egyetemeket hiányoló olvasóinknak mondjuk: cikksorozatunk következő részében Budapesten nézünk körül.)