Több ezer felvételiző tudja meg, bekerült-e az egyetemre: jönnek a keresztféléves ponthatárok Érettségi-felvételi
Eduline

Több ezer felvételiző tudja meg, bekerült-e az egyetemre: jönnek a keresztféléves ponthatárok

Január 24-én húzzák a keresztféléves felvételi ponthatárait – ekkor derül ki, melyik egyetemen vagy főiskolán kezdhetik meg tanulmányaikat a sikeresen felvételizők.

A 2019 februárjában induló képzések ponthatárait várhatóan január 24-én hirdetik ki – hívta fel a figyelmet a Felvi.

Az Oktatási Hivatal minden jelentkezőre ún. besorolási döntést hoz, az erről szóló határozat elérhetővé válásáról pedig elektronikus levélben értesíti a jelentkezőket legkésőbb 2019. január 25-ig. A besorolási határozat szintén az E-felvételi felületéről lehet majd letölteni.

A felvett hallgatóknak a felsőoktatási intézmény felvételi határozatot is küld, ebben találjátok majd a részleteket a beiratkozásról és az egyéb teendőkről.

Itt a lista: ez öt legnépszerűbb egyetem és szak a keresztféléves felvételin

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem vezeti a népszerűségi listát a 2019-es keresztféléves felvételin. A legnépszerűbb képzési terület a gazdasági, a műszaki és az informatikai.

 

Hirdetés
Ez az egyik legnépszerűbb feladat a magyarérettségin, pedig vannak buktatói Érettségi-felvételi Szabó Fruzsina

Ez az egyik legnépszerűbb feladat a magyarérettségin, pedig vannak buktatói

Nem lesz egyszerű dolguk az idén érettségizőknek: fél év otthoni tanulás után kell jól teljesíteniük az írásbeli vizsgákon. A következő két hétben az Eduline-on szaktanárok segítségével járunk utána, hogyan lehet felpörgetni a felkészülést a vizsgák előtti napokban, milyen buktatói vannak a különböző feladattípusoknak, mire érdemes odafigyelni. Cikksorozatunk első részében a középszintű magyarérettségi érvelési feladatával foglalkozunk.