Ma zárul az keresztféléves ügyintézés: éjfélig van időtök módosítani Érettségi-felvételi
Eduline

Ma zárul az keresztféléves ügyintézés: éjfélig van időtök módosítani

Ha ti is keresztféléves eljárásban jelentkeztetek egyetemre vagy főiskolára, akkor ideje még utoljára meggyőződni róla, hogy minden, a jelentkezéshez és pontszámításhoz szükséges dokumentumot feltöltöttetek-e, mert az esetleges pótlás szükségességéről nem érkezik külön értesítés.

Ha van még hiányzó dokumentum, azt legkésőbb január 10. éjfélig fel kell tölteni az E-felvételi felületen - írja a Felvi.hu.

Szintén csütörtök éjfélig van lehetőség az egyszeri sorrendmódosításra, illetve jelentkezési hely(ek) visszavonására is. Nem késő még javítani az elírt vagy időközben megváltozott jelentkezői adatokat sem.

Hány pontom van összesen?

Fontos tudni, hogy az egyes jelentkezési helyeken számolt felvételi összpontszámok a feldolgozottság – pl. az utólag feltöltött dokumentummásolatok feldolgozása –, vagy az intézmény adatrögzítések függvényében változnak-gyarapodnak.

Ezért előfordulhat, hogy valaki az általa vártnál alacsonyabb összpontszámot lát, ám ez azt is jelentheti, hogy a felsőoktatási intézmény, ahová jelentkezett, még nem rögzítette az általa szervezett vizsga eredményét, vagy mesterképzések esetében a különböző részeredményeket.

A keresztféléves ponthatárok kihirdetése várhatóan 2019. január 24-én lesz.

Itt a lista: ezeket a dátumokat jegyezzétek meg, ha 2019-ben felvételiztek

Idén felvételiztek? Mutatjuk, milyen dátumokat, határidőket kell feljegyeznetek a naptáratokba.

Hirdetés
Indul a szavazás: melyik az ország legkülönlegesebb egyetemi épülete? Campus life Eduline

Indul a szavazás: melyik az ország legkülönlegesebb egyetemi épülete?

Egy ikonikussá vált körcsarnok a Dudujka-völgyben, egy érdekes campus-kísérlet Piliscsabán, planetárium az egri egyetem tetején, monumentális díszudvar Debrecenben. Tizenkét különleges egyetemi épületet mutatunk be, cikkünk végén szavazhattok is arra a campusra, amelyik a legjobban tetszik. (A fővárosi egyetemeket hiányoló olvasóinknak mondjuk: cikksorozatunk következő részében Budapesten nézünk körül.)