#magántanulói_státusz

Közoktatás Eduline

A legjobb gimnáziumoktól az SZFE tüntetésig - ezek a hét legfontosabb hírei

Bár egy nappal rövidebb volt a hét, nem telt eseménytelenül. Elindult az őszi szünet, kiderült, melyek a legjobb vidéki, egyházi vagy alapítványi gimnáziumok, elindult a középiskolai felvételi és hatalmas tömegek vonultak a Színház- és Filmművészeti egyetem megmozdulásán tegnap este. Mutatjuk a hét legfontosabb oktatási híreit.

Közoktatás Eduline

A tanulócsoportok fennmaradását fenyegeti a magántanulói státusz megszüntetése

A köznevelési törvény tavalyi módosítása megszüntette a magántanulói státuszt, és bevezette helyette az egyéni munkarendet, amelyet az Oktatási Hivataltól kérvényezhetnek a szülők. Azonban még mindig nagy a bizonytalanság abban, hogy kik és mi alapján remélhetik, hogy ezt a státuszt megkapják, ez pedig ellehetetleníti az alternatív, tanulócsoportos iskolák működését – írja az Index.

Közoktatás Eduline

Kiből lehet magántanuló?

Kiből lehet magántanuló? Hogyan és ki kérvényezheti a diákok magántanulói státuszát? Kell-e órákra járni? Minden tantárgyból kell vizsgázni? Mindent összegyűjtöttünk.

Közoktatás Eduline

Kiből lehet magántanuló?

Az iskolaigazgató vagy a szülő dönti el, lehet-e magántanuló egy diák? Részt vehetnek-e a magántanulók a délutáni foglakozásokon? A legfontosabb tudnivalók.

Felsőoktatás Eduline

Ki lehet magántanuló?

Hogyan lehet valakiből magántanuló? Kell-e órákra járni? Minden tantárgyból kell vizsgázni? Kaphatnak-e a szülők családi pótlékot a magántanulók után? Összegyűjtöttük a legfontosabb információkat.

Közoktatás Edupress

A magántanulók harmada nem végzi el a kijelölt osztályt

Míg a roma diákok 1,54, addig a nem roma tanulók csupán 0,4 százaléka tanul magántanulóként - derül ki az Oktatási Hivatal Integrációs oktatáspolitika hatásvizsgálata című kutatásából. A jelentés szerint az említett formában tanuló nebulók alig harmada végzi el azt az osztályt, ahová beiratkozott - írja a Magyar Nemzet.

Kiderült, mi lesz a 2021-es érettségik sorsa, nyilvános a jövő évi tankönyvjegyzék - a hét hírei Érettségi-felvételi Eduline

Kiderült, mi lesz a 2021-es érettségik sorsa, nyilvános a jövő évi tankönyvjegyzék - a hét hírei

A kormány szerint minden készen áll az általános iskolák és az óvodák nyitására, a szakemberek és a diákok ezzel nem igazán értenek egyet. Néhány kivételtől eltekintve idén sem lesznek szóbeli érettségik, bárki leírhatja a véleményét a 2024-től bevezetésre kerülő érettségikről, nyilvánosságra hozták a következő tanév tankönyvjegyzékét. Vizsgálat indult a Szegedi Tudományegyetemen, a felsőoktatási modellváltás visszavonását kérik az MTA köztestületi tagjai. Ez történt a héten.