#középiskolai_felvételi

Közoktatás Eduline

Sok középiskola már közzétette a felvételi jegyzéket: nemsokára indul a 2021-es "pótfelvételi"

Számos gimnázium és technikum már pénteken közzétette a végleges felvételi jegyzéket, amelyből kiderül, kik kerültek be az ősszel induló osztályokba. A május 10-én kezdődő rendkívüli felvételi időszakban próbálkozhatnak újra azok a diákok, akik egy olyan iskolába sem kerültek be, amelyet megjelöltek a jelentkezési lapon.

Közoktatás Tóth Alexandra

Középiskolai felvételi: az ideiglenes listára mindenki csak "ceruzával" kerül fel

Az elmúlt napokban számos középiskola közzétette ideiglenes felvételi listáját, de március 22-ig az összes gimnázium, technikum és szakképző iskola elkészíti a rangsort. Amelynek az értelmezése nem is olyan egyszerű feladat, mint elsőre tűnik: mit jelent, ha egy diák csak a lista végén szerepel? Hogyan működik a felvételi algoritmus?

Közoktatás Eduline

Több középiskolában már megszületett a döntés a szóbelik sorsáról

Még pontosan egy hét lenne hátra az idei középiskolai felvételi szóbeli vizsgáiból, de a hétfőtől bevezetett szigorítások miatt ezeket a legtöbb helyen átszervezik. Van, ahol már döntöttek is a személyes meghallgatásokról, míg máshol arra kérik a szülőket és a felvételizőket, hogy legyenek türelmesek és figyeljék az iskola honlapját.

Közoktatás Tóth Alexandra

Sorra fújják le a szóbeli felvételi vizsgákat a középiskolák a járványhelyzet miatt

Több budapesti és vidéki középiskolában törölték a szóbeli felvételi vizsgákat a fokozódó járványhelyzet miatt, erről az elmúlt napokban értesítették a szülőket és a diákokat. Máshol már korábban úgy döntöttek, hogy idén online szóbeliztetik a jelentkezőket, de a Radnóti-gimnáziumban például hagyományos felvételi lesz - igaz, a diákoknak FFP2-es maszkot kell majd viselniük.