#felsőoktatási_felvételi_2021

Érettségi-felvételi Tóth Alexandra

Mit jelentenek a különböző feldolgozási státuszok a felvételiben?

Arra már számtalanszor felhívtuk a figyelmeteket, hogy a február 15. után megszerzett dokumentumokat, illetve módosításokat július 8-ig végezhetitek el az E-felvételiben. Az újonnan benyújtott doksik azonban egy feldolgozási folyamaton mennek keresztül, ezeket a változásokat viszont végig nyomon tudjátok követni. Mutatjuk, mit jelentenek a különböző visszajelzések a státuszjelentésben.

Érettségi-felvételi Tóth Alexandra

Még kereken egy hónapotok van átgondolni, miért kaphattok pluszpontot a felvételin - itt a lista

Bár amit csak lehetett, azt a jelentkezés benyújtásával egyidejűleg - azaz február 15-ig - már fel kellett töltenetek az E-felvételibe, akkor sem kell kétségbeesnetek, ha csak a napokban kaptátok/kapjátok meg az igazoló dokumentumokat - például a nyelvvizsgabizonyítványt -, mivel ezeket legkésőbb 2021. július 8-ig még tudjátok pótolni a rendszerben. Éppen ezért most összeszedtük, miért is járhat pluszpont a felvételin.

Érettségi-felvételi Tóth Alexandra

Nincs könnyű dolguk az osztatlan szakokra felvételizőknek: tavaly itt születtek a legmagasabb ponthatárok

Jogász, osztatlan tanári, általános orvos – ezek a 2021-es felvételi legnépszerűbb osztatlan mesterképzései. Csak erre a három szakra közel 11 ezren jelentkeztek az ilyen típusú képzésekre felvételiző 15 389-ből. A túljelentkezés nagy, de ez mennyire látszik meg a ponthatárokon? Mutatjuk a tavalyi számokat.