Jó hírünk van a könyvmolyoknak: újra lehet kölcsönözni a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárból Campus life
Tóth Alexandra

Jó hírünk van a könyvmolyoknak: újra lehet kölcsönözni a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárból

A könyvtár a fokozatos újranyitás első ütemeként 2021. április 21-től újraindítja Könyvtári Cserepont szolgáltatását, amit átmeneti feltételekkel tudtok használni.

A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár (FSZEK) ismét gondolt azokra, akiknek a tanuláshoz vagy a kikapcsolódáshoz szükségük lenne néhány olvasmányra, ezért a járványhelyzet javulásával együtt ők is újraindították a Könyvtári Cserepont szolgáltatásukat.

Hogyan működik?

Sajnos a polcok között még mindig nem bóklászhattok szabadon, kizárólag a könyvtárakba való belépés nélkül, ajtón, vagy ablakon keresztül kölcsönözhettek ki előre megrendelt, előjegyzet dokumentumokat. Mivel csak előzetesen igényelt könyveket lehet kölcsönözni, ezért átmenetileg ismét ingyenessé tették az előjegyzést. Egyszerre maximum nyolc példányt kérhettek.

A Cserepontokon továbbá lehetőségetek van a korábban kikölcsönzött könyvek visszavételére, új beiratkozásra, tartozások rendezésére, illetve a zárvatartás előtt lejárt tagságok hosszabbítására. Fontos tudnotok azt is, hogy a FSZEK az olvasók érdekeit szem előtt tartva a szolgáltatás szüneteltetése alatt az érvényes könyvtári tagságok és kölcsönzések lejáratát folyamatosan hosszabbította.

A könyvtár felhívja a figyelmet, hogy várakozás közben kötelező a 1,5 méter távolságtartás, illetve az orrot és a szájat eltakaró maszk viselése. A Könyvtári Cserepontok listáját és elérhetőségét a FSZEK honlapján találjátok. 

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

 

Hirdetés