Kreatív és biztonságos iskolanyitás Spanyolországban: a diákok szerint jobb, mint a tantermi oktatás Campus life
Tóth Alexandra

Kreatív és biztonságos iskolanyitás Spanyolországban: a diákok szerint jobb, mint a tantermi oktatás

Teljesen érthető, miért gondolják így a tanulók, hiszen ki ne örülne annak, ha a tengerparton lennének az órái?

A Félix Rodriguez de la Fuente névre hallgató spanyolországi iskolaban ugyanis úgy oldotta meg a biztonságos újranyitást, hogy a strandra vitték a tanítást - számolt be róla a Reuters.

A tanárok reggel nyolckor kezdik el előkészteni a partot a 20 perces órákhoz, melyen összesen nyolc osztály vesz részt, egymást váltva a különböző területeken. A diákok végig a saját osztálybuborékjaikban maradnak és nem érintkeznek másokkal. Úgy tűnik, a módszer egyelőre bevált, eddig egyetlen koronavírus-fertőzöttet sem regisztráltak az iskolából.

A rendhagyó órákat a tanulók is nagyon élvezik. "Jobb itt a strandon, itt nyugodtabb vagyok. Jobban érzem itt magam" - mondta az egyik diák.

De nem ez az első iskola, ahol szabadtéri órákkal próbálják meg csökkenteni a koronavírus-fertőzés esélyét. Tavaly novemberben az egyik olaszországi iskola is a tengerpartra költözött, amiről itt írtunk. Sajnos nálunk ebben a változékony tavaszi időjárásban még szóba sem jöhet a szabadtéri tanítás, de kíváncsiak vagyunk, ti hol tanulnátok legszívesebben, ha megtehetnétek?

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés