Az emberi testtől, az agy működéséig - appok mindenkinek, akit érdekel a biológia Campus life
Tóth Alexandra

Az emberi testtől, az agy működéséig - appok mindenkinek, akit érdekel a biológia

Ezek az alkalmazások a tanulásban is segítenek, de akkor is érdemes kipróbálni őket, ha egyszerűen csak szeretitek a bioszt.

Korábban már ajánlottunk egy alkalmazást, ami sokak kedvenc témáját, az emberi testet, pontosabban a férfiszervezetet veszi alapul és ezt dolgozza fel 3D-s animációk segítségével. Ellentétben a sima videókkal, itt minden interaktív: a képek forgathatók, nagyíthatók, vagy előre beállított szögből nézhetők, így saját magatok fedezhetitek fel az emberi test rejtelmeit.

Most pedig néhány újabb alkalmazást gyűjtöttünk össze nektek.

3D Brain nevű appal mindent megtudhattok az agy működéséről. Felfedezhetitek az agy régióit és annak funkcióit. Megnézhetitek, hogy mi történik, ha megsérül az agy. Találtok benne részletes leírást a rendellenességekről, agykárosodásról.

Ez az alkalmazás kvíz formájában segít tanulni. Általános biológiai kérdéseket találtok angol nyelven, így az angol nyelvtudásotokat is fejleszthetitek. Két „játékmód” közül választhattok, lehet végtelen és válaszolhattok meghatározott időre.

Ha pedig az érettségire gyakorolnátok, ezt az alkalmazást érdemes letöltenetek. Ebben megtaláljátok a korábbi évek feladatsorait, évenkénti és tartalom szerinti bontásban. A megoldásokat is megnézhetitek a javítókulcs ikonra kattintva. Nem csak a biológia tantárgyat találjátok meg az applikációban, történelem, magyar, kémia feladatsorokat is gyakorolhattok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés