Menekülés a zoom-meetingből: ez az oldal jobb, mint a "lefagyott a netem" Campus life
Csik Veronika

Menekülés a zoom-meetingből: ez az oldal jobb, mint a "lefagyott a netem"

Bő egy éve szenved az egész világ a járványtól, bezártságtól, távoktatástól és ez sok zsenit ihletett meg: itt egy alkalmazás, ami alibit nyújt, ha menekülnétek egy online meetingről.

Persze ez egy iskolai környezetben több mint abszurd lenne, de valljuk be, mindannyiunknak megfordult már a fejében néhány kifogás, amivel kimenthettük (volna) magunkat egy-egy online megbeszélésből.

Bár minden app fejlesztője azon van, hogy tökéletes legyen a képminőség, ne szűrődjenek be zajok vagy ne legyen zavaró a háttérként szolgáló szobánk, egy év alatt más igények is felmerültek. Ugyanis néha a zaj vagy a szakadozó net is elég, hogy megmentse az embert a végtelen hosszúságúra nyúló videokonferencia-hívásoktól.

A hvg.hu tech rovata szúrta ki a művészként tevékenykedő Sam Lavigne oldalát, ami önmagában válasz arra, hogyan menekülhetnénk: ez lett a Zoom Escaper.

Ha minden tökéletes, az oldal segítségével többek között kutyaugatást, gyereksírást vagy egy építkezés zaját is bejátszhatjuk a beszélgetésbe, de választhatjuk azt az effektet is, ami a szakadozó internetkapcsolatot vagy a visszhangzó mikrofonokat imitálja. Őszintén nem gondoljuk, hogy Peter Griffinre emlékeztető sírás-effekt bármire is megoldást jelentene, de az biztos, hogy még abszurdabbá tehet egy online beszélgetést.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés