Tökéletes kihívás a távoktatás alatt: "próbáljon ki valami újat 30 napig" Campus life
Csik Veronika

Tökéletes kihívás a távoktatás alatt: "próbáljon ki valami újat 30 napig"

Ha eddig nem is volt időtök vagy lehetőségetek ilyesmire, a távoktatás vagy a home office tökéletes alkalom lehet ahhoz, hogy belevágjatok a 30 napos kihívásba.

Nem kell nagy dologra gondolni, elég valami apróság, amit mindig is szerettetek volna kipróbálni. Lehet ez napi egy óra olvasás vagy nyelvtanulás, 30 perc mozgás vagy éppen az egészséges táplálkozás. A tapasztalatok alapján 30 nap éppen elegendő idő egy új szokás napirendbe való beépítéséhez vagy egy rossz szokás eltüntetéséhez. Ha ma elkezditek, akkor április közepére már szokás is lehet egy olyan dologból, amire még erővel kell rávenni magatokat.

Hogy érdemes hozzáfogni? Erről Matt Cutts szoftverfejlesztő, a Google egyik korábbi alkalmazottja beszél ebben a videóban:

Hogyan működik ez a gyakorlatban? Ha megfordult a fejetekben, hogy túl sok volt a telefonokból, tabletekből és a közösségi médiából, akkor a következő videó nektek szól. Szerencsére más már kipróbálta a 30 napos okostelefon cserét egy "buta" telefonra. Az eredmények nagyon érdekesek, meglepőek is lehetnek - gondoltatok arra, hogy egy régi telefonnal még mindent gombokkal kell bepötyögni, vagy arra, hogy milyen nehéz visszakeresni az infókat, ha a telefonotok nem egy beszélgetésben kezeli az egy emberrel váltott üzeneteket, hanem külön sms-ként listázza őket? 

Sőt Matt D'Avella azt is tesztelte, milyen egy igazán minimalista nap:

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés