Három alkalmazás a "covid-barát" kikapcsolódáshoz Campus life
Tóth Alexandra

Három alkalmazás a "covid-barát" kikapcsolódáshoz

Egy darabig még nincs igazán más programlehetőség, mint a kirándulás, ezért ehhez ajánlunk most nektek néhány hasznos alkalmazást. A hosszú hétvégén tesztelhetitek is őket.

Nem tudjátok, milyen madarat láttatok?

A megfejtés csak néhány gombnyomásra van, ugyanis ezzel az alkalmazással alak, élőhely és szín szerint azonosíthatjátok hazánk leggyakoribb madárfajait. Az app azoknak is jó választás lehet, akik csak ismerkedni szeretnének a madarakkal, mivel a madárlexikonban megtaláljátok az összes madárfaj leírását, illusztrációját és hangját. A tudásotokat pedig játékkal tesztelhetitek.

Esetleg a hüllők és kétéltűek felismerése okoz gondot?

Hasonlóan a madárhatározóhoz, kétéltűekről is készült már applikáció. Alak, szín és élőhely alapján gyorsan megtalálhatjátok, hogy milyen állattal álltok szemben.

Nem látjátok a fától az erdőt?

Ezzel a fahatározóval levél, törzs, termés, lombkorona, stb. alapján azonosíthatjátok be a parkokban vagy erdőkben elétek tornyosuló fákat. A lexikonban több mint 100 fafaj részletes leírását találjátok, képekkel. Sőt, rengeteg érdekességet megtudhattok az év fáiról is.

Az alkalmazáson belül saját "erdőt telepíthettek", azaz elmenthetitek azokat a fákat, amelyekkel már találkoztatok, így később könnyebben megtaláljátok őket. Ha pedig még ez sem lenne elég, a madárhatározóhoz hasonlóan itt is találtok kvízeket.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés