"Tudtam, hogy bármi lehetek, bármit tanulhatok, így kihasználtam az ingyenes kurzusokat" Campus life
Csik Veronika

"Tudtam, hogy bármi lehetek, bármit tanulhatok, így kihasználtam az ingyenes kurzusokat"

Egy kényelmes állás és a kényelmes élet nem mindig jelenti azt, hogy az ember boldog a mindennapjaiban. Hoztunk nektek egy videót, két kérdést és rengeteg ingyenes kurzust, amivel kideríthetitek, mi az igazi szenvedélyetek.

A lassan egy éve tartó bezártság, távoktatás vagy otthoni munka sokakat rádöbbentett arra, hogy az amit nap mint nap csinálnak, nem elég és nem teszi őket boldoggá. Noeline Kirabo ugandai előadó TED-videójából megtudhatjátok, milyen kérdésekre kell válaszolnotok ahhoz, hogy megtaláljátok azt, ami igazán érdekel benneteket.

Noeline Kirabo egyébként iskolából kimaradt fiataloknak segít Ugandában, hogy a szenvedélyüket hasznot hozó üzleti tevékenységgé alakítsák.

Megjött a kedvetek valami újhoz? Online egyetemi kurzusok, programozást oktató oldalak, nyelvtanuláshoz használható játékok és segédanyagok, illetve ismeretterjesztő műsorok ezreit találjátok meg a neten el ingyenesen. Ehhez nem is kell messzire menni, például, ha szívesen tanulnátok a Harvardon, akkor itt éritek el az egyetem ingyenes online tanfolyamait - az oldalon több olyan kurzust is találtok, amelynek elvégzéséért bizonyítványt is kaphattok.

Ha a Yale jobban tetszik akkor ezen az oldalon az egyetem saját képzéseit találjátok, és az előadásokról készült videókat is megnézhetitek. A kaliforniai Berkeley oldalán valamivel kisebb a választék, de itt is érdemes böngészni, főleg akkor, ha informatika témában keresgéltek.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés