Újra lehet könyveket kölcsönözni a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárból Campus life
Eduline

Újra lehet könyveket kölcsönözni a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárból

Nektek is nagyon hiányoztak már a könyvtárak a beadandókhoz, projektekhez, vizsgákhoz vagy éppen a szakdolgozatíráshoz? Most jó hírünk van: a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárat újra tudjátok használni - természetesen csak a szabályok betartásával.

A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár (FSzEK), tekintettel a több alkalommal meghosszabbított járványügyi korlátozásokra, illetve a folyamatosan jelentkező olvasói érdeklődésekre és használói igényekre, 2021. február 10-től Könyvtári Cserepont elnevezéssel, átmeneti feltételekkel könyvkölcsönzési szolgáltatást indít - olvasható a könyvtár honlapján.

Mit jelent ez a gyakorlatban?

A polcok között továbbra sem bóklászhattok szabadon, hiszen az épületben - a jelenlegi járványügyi szabályok értelmében - még mindig csak az ott dolgozók tartózkodhatnak, így a könyvtárakba belépés nélkül, ajtón vagy ablakon keresztül vehetitek igénybe a szolgáltatást. Ehhez elő kell jegyeznetek, hogy melyik könyvet/könyveket szeretnétek kikölcsönözni - egyszerre maximum nyolc példányt kérhettek -, ezért az FSzEK átmenetileg ingyenessé teszi az előjegyzést.

A cserepontokon be is iratkozhattok a könyvtárba, illetve a kölcsönzött könyveket is ezeken keresztül tudjátok visszaadni. Hozzáteszik, a biztonság érdekében a visszavett könyveket 72 óra karantén után teszi újra hozzáférhetővé. A könyvtár felhívja a figyelmet arra is, hogy ha kölcsönözni szeretnétek, be kell tartanotok a 1,5 méter távolságot, illetve kötelező a maszkviselés is.

A cserepontok a megszokott nyitvatartási időben várnak benneteket. A Könyvtári Cserepontok listáját és elérhetőségét a FSzEK honlapján találjátok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés