Ezek voltak 2020 "legjei": a legjobb középiskoláktól a legrosszabb jelszavakig Campus life
Eduline

Ezek voltak 2020 "legjei": a legjobb középiskoláktól a legrosszabb jelszavakig

Legjobb ingyenes app, legnépszerűbb gif, legjobb középiskolák és egyetemek, legrosszabb jelszavak, leggyakoribb keresés - összeszedtük az idei év legjeit.

Kezdjük a legjobb középiskolákkal  

Idén is megjelent a HVG kiadványa, amely az ország száz legjobb gimnáziumát rangsorolja különböző kategóriák szerint. A legjobb vidéki gimiket itt, a legjobb egyházi sulikat itt, a legjobb alapítványi iskolákat pedig itt találjátok. A legjobb két tanítási nyelvű gimnáziumok listáját itt nézhetitek meg, a top öt gyakorlóiskoláról pedig itt írtunk.   

Nézzük a legjobb egyetemeket 

Az elmúlt évek rangsorait nézve nem meglepő módon idén is az Eötvös Loránd Tudományegyetem vezeti a HVG 2021-es felsőoktatási rangsorát. Azonban a friss listán komoly helyezést zsebelt be a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem is. Azt, hogy melyek a legjobb egyetemi karok, itt nézhetitek meg. A különböző részrangsorokról pedig itt olvashattok bővebben.   

Mutatjuk a legjobb ingyenes appot 

Nálunk a Forest nevű app lett az idei év kedvence. Ez az alkalmazás ugyanis segít a koncentrálásban. Nincs más dolgotok, mint elültetni egy virtuális magot, amikor elkezdtek tanulni vagy dolgozni, az pedig szépen növekedni kezd. Ha tanulás befejezése előtt válaszoltok egy chat üzenetre, vagy egyéb más módon használjátok a telefont, tabletet vagy laptopot, akkor a fa elhal, ti pedig kezdhetitek elölről az ültetést. Az alkalmazásról itt írtunk részletesebben

Ez lett az ide év legnépszerűbb gifje 

A Giphy, a világ egyik legnagyobb gifmegosztó oldalának összesítése alapján az idei év 25 legnépszerűbb gifjét uralják a szeretetet, törődést, hálát kifejező alkotások. Mind közül a legnépszerűbb Red & Howling "Thank You", vagyis "Köszönjük" című gifje volt, amit itt nézhettek meg.  

Ezekre kerestünk rá legtöbbször 2020-ban 

Talán nem meglepő, hogy 2020-ban világszerte a "koronavírus" szóra kerestek rá a legtöbben, de rengetegen kíváncsiak voltak arra is például, hogy "miért covid-19-nek hívják?" és "miért fontos a mentális egészség?", illetve a "kovászos kenyér receptje" is megdöntötte minden korábbi keresési rekordját. Az oktatással kapcsolatos magyar listát a Google Classroom vezeti, amit a Redmenta és a KRÉTA követ. A top 10-et, valamint a sorozatokkal, videójátékokkal és a könyvekkel kapcsolatos legnépszerűbb kereséseket itt nézhetitek meg

Ezek voltak a legrosszabb jelszavak ebben az évben 

Nordpass évről évre elkészíti a maga listáját az adott időszakra vonatkozó legrosszabb jelszavakról. Ezek a jelszavak amellett, hogy a legrosszabbak, a leggyakoribbak is, tulajdonképpen ezért kerülnek fel erre a listára. A 2020-as listában 200 jelszó található, a listavezető nem más, mint 123456. A továbbiakat itt találjátok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés