Fontos üzenet az otthonról tanulóknak és a négy fal között rekedteknek Campus life
Eduline/MTI

Fontos üzenet az otthonról tanulóknak és a négy fal között rekedteknek

Hatalmas szerepe van már akár csak napi egy óra mozgásnak is. Sosem gondoltátok volna, hogy igaz, mi? Pedig igaz.

A viccet félretéve, most, hogy egyre többen kényszerülnek otthoni tanulásra, még fontosabb, hogy figyeljetek magatokra és a napi mozgásra. Az iskolásoknak napi legalább 1 óra testmozgást javasol legújabb, szerda éjjel közzétett ajánlásában az Egészségügyi Világszervezet (WHO) a testi és lelki egészség megőrzése érdekében a koronavírus-járvány alatt.

A WHO azt is szorgalmazza, hogy próbáljátok minél jobban csökkenteni a képernyő előtt töltött időt, és fizikai tevékenységekkel ellensúlyozni, hogy a pandémia miatt megnövekedett a négy fal között töltött órák száma.

Rüdiger Krech, a WHO egészségmegőrzésért felelős igazgatója rámutatott: minden negyedik felnőttre, és "megdöbbentő módon" a fiatalok 80 százalékára is igaz, hogy nem mozog eleget. "Pedig a mindennapi mozgás nem csupán a testnek jó, hanem a lelki egészség megőrzését is elősegíti" - tette hozzá Fiona Bull, a WHO testmozgásszakértője.

123456: A legrosszabb jelszavak ebben az évben

Mindenki használ jelszavakat, sokszor annyit kellene megjegyezni, hogy az képtelenség. Mi a jó megoldás? Felírjuk a telefonunkba vagy mindenhova ugyanazt a könnyen megjegyezhető jelszót adjuk meg?

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés