Akár húszmillió forintot is fizethetnek egy árverésen egy ritka Harry Potter könyvért Campus life
Eduline

Akár húszmillió forintot is fizethetnek egy árverésen egy ritka Harry Potter könyvért

Igencsak meglepődött egy brit férfi, miután kiderült, hogy a 21 évvel ezelőtt vásárolt Harry Potter könyvéért akár 50 ezer fontot, azaz majdnem húszmillió forintot is fizethetnek egy árverésen. A könyvespolcán pihenő könyv ugyanis az első kiadás egyik példánya, amiért megőrülnek a gyűjtők.

A várakozások szerint akár 50 ezer fontot, azaz majdnem húszmillió forintot is fizethetnek egy árverésen egy ritka Harry Potter könyvért, amit 21 évvel ezelőtt vásárolt gyermekeinek egy Luxemburgban élő brit apuka – szúrta ki a 24.hu. A most már nyugdíjba vonult férfinak fogalma sem volt arról, milyen hatalmas értéket képvisel a ritka első kiadás, amiből mindössze ötszáz példányt nyomtattak.

null

null

A férfi végül azért döntött úgy, hogy eladja egy lelkes gyűjőnek a példányát, mert a befolyó összegből szeretné kifizetni a lánya diákhitelét.

A Hansons aukciósház szerint a valódi első kiadások nagyon ritkák, az említett példány pedig nagyon jó állapotban van. Így azon sem lepődnének meg, ha a várakozásokkal ellentétben nem 20-30 ezer font közötti áron, hanem akár 50 ezer fontért kelne el.

Post it-ekkel üzennek a "külvilágnak" a karanténba zárt hallgatók az Egyesült Királyságban

"Engedj ki minket!", "Segíts nekünk! Küldj sört!", "Covid Instragram party?" - ez csak néhány üzenet azok közül, amelyeket post it-ekből ragasztottak ki az egyetemisták az ablakaikra, miután a koronavírus miatt kénytelenek voltak karanténba vonulni.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés