Mennyiért iratkozhattok be a fővárosi könyvtárakba diákigazolvánnyal? Campus life
Eduline

Mennyiért iratkozhattok be a fővárosi könyvtárakba diákigazolvánnyal?

Szükségetek lenne néhány könyvre a vizsgákhoz, vagy a szakdolgozatíráshoz? Pénztárcabarát megoldást kerestek a kötelező szakirodalmak beszerzéséhez? Utánajártunk, mennyibe kerülnek diákként az olvasójegyek a főváros nagyobb könyvtáraiban.

Országos Széchényi Könyvtár

Az Országos Széchényi Könyvtárba a diákotok felmutatásával éves olvasójegyet 3500 forintért, féléveset 2000 forintért vehettek. Ha korábban már beiratkoztatok, és most csak hosszabítanátok a tagságotokon, akkor ezt egy évre 3000 forintért, félévre pedig 1500 forintért tehetitek meg. A havi és napijegyekre nem vonatkoznak kedvezmények - előbbit mindenki egységesen 2000 forintért, utóbbit pedig 1200 forintért veheti meg.

Országos Idegennyelvű Könyvtár és Zenei Gyűjtemény

Ebben a könyvtárban eredeti nyelvű - elsősorban kortárs világirodalmi - és zenei, valamint nyelvészeti tárgyú dokumentumokat találtok. Diákként 16 éves kor felett egy évre 1750 forintért iratkozhattok be, míg 16 éves kor alatt a könyvtár használata díjmentes. A napijegyért mindenkitől 600 forintot kérnek el.

MTA Könyvtár és Információs Központ

A Magyar Tudományos Akadémia könyvtárába egyetemi hallgatóként 1400 forintért vehettek éves látogatójegyet. Az öt alkalomra érvényes látogatójegy 800 forintba, a napi látogatójegy 500 forintba kerül. A kölcsönzőjegyre 4500 forintot kell félretennetek.

KSH Könyvtár

Európa egyik legrégebbi és legnagyobb statisztikai gyűjteményébe diákként 1500 forintért iratkozhattok be egy évre.

Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár

Bár az FSZK tagsági díjai között nem írnak a kedvezményekről, mégis érdemes lehet félretennetek annyit, hogy be tudjatok iratkozni ide.

A Központi Könyvtárba három hónapra 3300 forintért, hat hónapra 4600 forintért, egy évre 6600 forintért válthattok olvasójegyet. A Könyvtár I. és Könyvtár II. besorolású tagkönyvtárakba a három hónapra érvényes kártya 2500 forintba, a hat havi 3500 forintba, a tizenkét havi 4600 forintba kerül. A Könyvtár III. besorolású tagkönyvtárakba pedig még olcsóbban, 1200 forintért, 1800 forintért, illetve 2600 forintért iratkozhattok be három, hat és tizenkét hónapra. Ahhoz, hogy valamennyi tagkönyvtárat egyidejűleg használhassatok, a féléves bérletre 6600 forintot, egy évre pedig 9500 forintot kell félretennetek. A napijegy 1100 forintba kerül.

"Ezt meg sem hallottam kolléga" - a távoktatás gyöngyszemei

Lássuk, be a távoktatásnak nincs túl nagy hagyománya a magyar egyetemeken, az utóbbi fél évben viszont szinte mindenkinek át kellett állnia erre a szokatlan formára. Most pár gyöngyszemet gyűjtöttünk össze az online oktatás legnehezebb vagy legkellemetlenebb pillanataiból.

Hirdetés