Mivel mész suliba? Így közlekednek a magyar diákok Campus life
Eduline

Mivel mész suliba? Így közlekednek a magyar diákok

Elindult a tanév - és bármilyen meglepő is lehet, egy friss felmérés alapján a legtöbb magyar diák gyalog jár iskolába. Ti mivel közlekedtek?

A hvg.hu az OMV felmérésére hivatkozva azt írta, a megkérdezett szülők több mint harmada (35 százalék) válaszolt úgy, hogy van olyan gyerek a családban, aki gyalog indul suliba reggelente.

29 százalék tömegközlekedéssel (ennek aránya a fővárosban és a vidéki kisebb településeken kiemelkedő), 23 százalék autóval (Budapesten - 30 százalék, megyi jogú vársosokban 31 százalék), 12 százalék pedig a kerékpárral. Igaz, a jelenlegi helyzetben csaknem minden tizedik válaszadó azt jelezte, hogy az eljutás módját a járványtól teszi függővé - teszi hozzá az oldal.

Érdekesség, hogy a kisebb vidéki településeken magasabb azoknak az aránya (8-11 százalék közötti), akik a kifejezetten figyelnek a fertőzés alakulására, s ezzel összefüggésben akár módosítják a gyerekek iskolai utazását. Budapesten ez az arány 5 százalék, míg a megyei jogú városokban csupán 2.

Új alaptanterv, iskolaőrök és járványügyi protokoll - így indul az idei tanév

Ma kezdődik a 2020/2021-es tanév és bár hagyományos formában indul, lehet, hogy nem abban ér majd véget. Azonban egy valami már most biztos: ez a tanév merőben más lesz, mint amit eddig megszokhattunk. Ugyanis nem csak a járvnyhelyzet befolyásolja a tanév menetét, hanem a rengeteg változás, szabálymódosítás is, ami 2020.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés