„A tanárok tanítani akarnak, nem meghalni” Campus life
Eduline

„A tanárok tanítani akarnak, nem meghalni”

Dave Grohl, akinek édesanyja középiskolában tanított, azt mondta, hogy a tanárokat úgy kellene védeni, mint a nemzeti kincseket.

Dave Grohl, a  Foo Fighters énekes-gitárosa úgy nyilatkozott az amerikai tanárokról, hogy úgy kell vigyázni rájuk, mintha nemzeti kincsek lennének – írja a CNN. Meglepő ez tőle, hiszen iskolás korában szörnyű diáknak számított, így tőle várnák a legkevésbé, hogy meg akarja védeni a tanárokat – írják.

Az ok nagyon egyszerű, Dave édesanyja tanár volt, így kötelességének érezte, hogy felszólaljon. A The Atlantic oldalán jelent meg a cikk, amiben Dave Grohl arról beszél, hogy támogatja a távoktatást a következő tanévre, hiszen a tanárok sokkal nagyobb kockázatnak vannak kitéve. A cikk egyébként megjelent audio változatban is, a Foo Fighters  Soundcloud oldalán.

A népszerű zenész édesanyja most 82 éves. Dave szerint egész életet másoknak szentelte, otthon is és munkájában is.

Hajnalban kelt, hogy úgy engedjen el engem és a nővéremet iskolába, hogy fürödtünk, felöltöztünk és ettünk. Ritkán volt ideje magára, miközben egyszerre több munkát végzett, hogy kiegészítse a szerény fizetését.

-mondta. Kiemeli anyja elkötelezettségét, akit egy elbűvölő oktatónak tart. Beszél arról is, hogy édesanya volt diákjai szerint egy mentor volt számukra és nagyban befolyásolta életüket.

Vannak olyan típusú emberek, akiknek arra van szüksége, hogy életüket erre a nehéz és gyakran hálátlan feladatra fordítsák. Meg vagyok győződve arról, hogy nélkülözhetetlenek, mint bármely más munkavállaló.

-.mondta a tanárokról. Nem ért egyet azzal, hogy annak ellenére, hogy egyre több koronavírus- fertőzött van, Donald Trump szorgalmazza az iskolák újbóli megnyitását ősszel, szerinte ez egyáltalán nem biztonságos. Azt írja, hogy egyre több oktatási és egészségügyi szakember küzd az újranyitás ellen. Például Arizonában 87 orvos írt levelet egy kormányzónak, Doug Duceynak, sürgetve őt, hogy tartsa bezárva az iskolákat legalább a tanév első negyedévében.

„Ha a tanárokat arra kényszerítik, hogy ősszel folytassák a személyes tanítást, akkor ez azt jelenti: élet vagy halál- mondta Grohl.

Felsorolta azokat az aggodalmakat, amelyekkel az anyja szerint a tanárok most szembesülnek, például a maszkok viselése, fizikai távolságok betartása és a folyamatos lázmérés. A mindennapi tevékenységeket, például az étkezés vagy a mosdók használata nem lehet normálisan megoldani, mindent meg kell tervezni.

Dave Grohl elismeri, hogy a távoktatásnak megvannak a maga nehézségei, tudja, mert három gyermeke van.

Ahogyan a tanárok előkészítették az óraterveket, úgy kellene kidolgozni egy tervet is, hogy segítsük a tanárokatt is. A tanárok tanítani akarnak, nem meghalni. Támogatnunk és védenünk kellene őket, mint a nemzeti kincseket, mert nélkülük hol lennénk?

Gyorsteszt reggelre: mennyit olvastatok a karantén alatt?

Emlékeztek még, hol olvastátok a következő sorokat? Most kiderül.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés