Nem talált elég hasznos anyagot az emelt töriérettségihez, így inkább írt egy könyvet Campus life
Eduline

Nem talált elég hasznos anyagot az emelt töriérettségihez, így inkább írt egy könyvet

Történelemkönyvet írt egy pécsi egyetemista, mert nem talált elég hasznos anyagot az emelt szintű töriérettségihez. Már az idén érettségizők is hasznát vehették.

A Pécsi Egyetem online magazinja, az UnivPécs számolt be róla, hogy érettségiző diákok számára írt történelemkönyvet az egyetem egyik hallgatója.

Farkas Ákos a Bölcsészettudományi Karra jár, politológia szakon végzett, most mesterképzésen folytatja tanulmányait. Ákos elmesélte, hogy először villamosmérnöknek tanult, de jobban érdekelte a politológia. Erre a szakra viszont emelt szintű érettségit kellett tennie történelemből, de nem talált ehhez elég hasznos anyagot, ezért döntött úgy, hogy ő maga ír egy történelemkönyvet.

A könyv címe Történelem röviden, jelenleg online formában elérhető és ingyenes letölthető. Tartalmazza a magyar és az egyetemes történelmet az őskortól napjainkig. Farkas Ákos szerint a 300 oldalas dokumentum nagy segítség abban, hogy az érettségi előtt állók fel tudjanak készülni a vizsgára. Szerinte a könyv könnyen értelmezhető, és bármire gyorsan rá lehet keresni benne.

Bár az idei érettséginek már vége, azoknak nagyon jól jöhet még a könyv, akik jövőre terveznek emelt szinten érettségizni töriből.

A könyvet innen tölthetitek le.

Idén nyáron sincs megállás: Campus Fesztivál helyett jön a Campus Eleven

Bár idén elmarad a Campus Fesztivál, de a diákok és a bulizni vágyók nem maradnak koncertek nélkül. Mutatjuk a fellépőket listáját.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés