Csúfolták az iskolában, meglepő ajándékot kapott egy hollywoodi sztártól Campus life
MTI

Csúfolták az iskolában, meglepő ajándékot kapott egy hollywoodi sztártól

Egy Corona márkájú mechanikus írógépet küldött ajándékba egy nyolcéves kisfiúnak Tom Hanks, miután a gyerek megírta neki, hogy csúfolják az iskolában, a neve miatt.

A queenslandi Aranyparton élő Corona De Vries azt követően írt a hollywoodi sztárnak, hogy megtudta, őt és feleségét ausztráliai tartózkodásuk alatt koronavírus-fertőzés miatt kellett kezelni. A fiú a hírekre hivatkozva érdeklődött levelében Hankstől, hogy vajon jól vannak-e már.

Arról is írt a színésznek, hogy korábban szerette a nevét, de mostanában az iskolában koronavírusnak csúfolják, ami elszomorítja és feldühíti.

Hanks válaszában, amelyet egy Corona márkájú írógépen írt, arról számolt be, hogy őt és feleségét, Rita Wilsont is megörvendeztette a levél. "Tudod, rajtad kívül nem ismerek mást, akinek a neve Corona - mint a Nap koronája" - fogalmazott a kétszeres Oscar-díjas sztár. Hanks, aki köztudottan megszállott írógépgyűjtő, válaszával egy Corona írógépet is küldött a fiúnak.

"Szerintem ez az írógép illik majd hozzád. Kérdezz meg egy felnőttet, hogyan működik. És a válaszodat írd majd nekem ezzel" - javasolta a színész. Az utóiratban még hozzátette: "Barátra találtál bennem!"

Különlegesek tanárok a BBC oktatási műsorában

Természettudós és híres labdarugó is szerepel a brit közszolgálati csatorna oktatási műsorának tanárai között.

Érettségizzetek velünk!

Az Eduline-on az idén is megtaláljátok a legfrissebb infókat az érettségiről: a vizsgák napján reggeltől estig beszámolunk a legfontosabb hírekről, megtudhatjátok, milyen feladatokat kell megoldaniuk a középszinten vizsgázóknak, de az emelt szintű írásbelikről is nálunk találjátok meg a tudnivalókat.

És ami a legfontosabb: az írásbeli után nálunk nézhetitek át először a szaktanárok által kidolgozott, nem hivatalos megoldásokat.

Délutánonként arról olvashattok, hogy mit gondolnak a tanárok és a vizsgázók a feladatsorokról, és persze ti is leírhatjátok véleményeteket kommentben, sőt a szaktanároktól is kérdezhettek.

Ha elsőként szeretnétek megkapni a megoldásokat, lájkoljátok Facebook-oldalunkat, itt pedig feliratkozhattok hírlevelünkre. A 2020-as érettségiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.

Hirdetés