5 éve volt az előadás, most lett igazán aktuális Bill Gates mondanivalója a járványokról Campus life
Eduline

5 éve volt az előadás, most lett igazán aktuális Bill Gates mondanivalója a járványokról

Mint derült égből villámcsapás, úgy érkezett a koronavírus járvány. Vagy mégsem? Bill Gates egy TED Talk előadásában már 5 éve az ehhez hasonló járványokról is beszélt, ez pedig most nagyon ismerősen csenghet.

Bill Gates amerikai szoftverfejlesztőt a Microsoft alapítójaként ismerhetitek a legtöbben, de az elmúlt évek során már inkább az alapítványával foglalkozott. A TED Talk-on 2015-ben tartott előadást a járványok veszélyeiről, egészen kísérteties most ezt alig öt év után újrahallgatni a korona járvány kellős közepén.

Bill Gates ebben az előadásában azt fejtette ki, hogy hogyan lehetne felkészülni egy világméretű járványra, és az eszközeink jelenleg hol tartanak ehhez képest. Az előadás során határozottan kijelentette: „nem állunk készen a következő járványra”.

Mi az a TED?

A TED Talk egy rövidítés, magyarul a technológia, szórakoztatás és dizájn szavakat rejtik. Az eseményeken egy-egy előadó 18 percben kifejti egy gondolatait. A tudományos, ismeretterjesztő előadások  pedig ingyenesen elérhetők bárki számára, és mára több 10 milliós nézettségük, amik közül korábban már ajánlottunk nektek néhányat.

Egy suli kisfilmet csinált a saját tanárai digitális átállásáról

Mindenki máshogy kezdett bele. Az Alternatív Közgazdasági Gimnázium (AKG) most videóban mutatta be a tapasztalatait.

Nem szeretnél lemaradni a legfontosabb információkról? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.

Hirdetés