Múzeumok, koncertek és előadások - három ingyenes program mára Campus life
Eduline

Múzeumok, koncertek és előadások - három ingyenes program mára

Kimozdulnátok otthonról a mai szabadnapotokon? Most összegyűjtöttünk nektek néhány ingyenes programot, ahova érdemes ellátogatnotok a mai nap folyamán.

1956 falun

Arról rengeteget tudunk, hogy mi történt az 1956-os forradalom idején Budapesten, de mennyire vagyunk tisztában a vidéken zajlott eseményekkel?

A Szentendrei Skanzenben élő történelmi jelenetekkel, autentikus környezetben szemléltetik a forradalom időszakának egyes vidéki történéseit. Mindemellett tárlatvezetéssel, ismeretterjesztő előadásokkal és állandó programokkal – többek között diafilm vetítéssel, rongybabakészítéssel, gyertyamártással és hajfonással is – várják az érdeklődőket.

Szabadságkoncert

A Millenárisban rendhagyó koncertekkel emlékeznek meg a magyar forradalmárokról. Az este folyamán színpadra lép a Honeybeast Akusztik, Szabó Balázs Bandája Akusztik és Ferenczi György és az Első Pesti Rackák. Az eseményen a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Múzeumok

A nemzeti ünnepeinken a legtöbb múzeum állandó kiállításira ingyenes a belépés. Többek között a Vasúttörténeti Parkba, a Budai Várnegyedben található Hadtörténeti Múzeumba és a szolnoki Reptárba is ellátogathattok teljesen ingyen.  

Így látogathatjátok a múzeumokat teljesen ingyen

26 éves kor alatt az időszaki kiállításokat 50 százalékos kedvezménnyel, az állandó kiállításokat pedig a hónap egy kijelölt, hétvégi napján teljesen ingyen látogathatjátok. Mutatjuk a részleteket.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.

Hirdetés