Ez a nap képe: így kerülnek egy klasszikus mese szereplői a városba Campus life
MTI

Ez a nap képe: így kerülnek egy klasszikus mese szereplői a városba

Elkészült kedden az óriás festmény a Józsefvárosban található Baross utca 109. szám alatti ház tűzfalán, a képen pedig nem mások, mint a Vuk című rajzfilm karakterei láthatók.

Tegnap az év fáját mutattuk meg, ami a kaposvári Berzsenyi Dániel iskola udvarán áll. Ma egy mese lett a nap képe. Elkészült kedden az óriás festmény a Józsefvárosban található Baross utca 109. szám alatti ház tűzfalán, a képen a Vuk című rajzfilm karakterei láthatók - közölte a Színes Város Csoport kedden.

Először a Szaffi került a házfalra a Szigony utca 10. szám alatt 600 négyzetméter nagyságban, az elmúlt két hónapban pedig a Vuk karaktereit festették fel 800 négyzetméter nagyságú felületre. Várhatóan négy héten belül elkészül a Vízipók-csodapók, ezt a Macskafogó, valamint a Vuk folytatása követi, de terveik között szerepel Somogyi János festőművésznek az 1965-ben készült, Nők galambokkal című sgraffitójának újragondolt változata a Tolnai Lajos utcában.

Most ti is megnézhetitek, hogy fest egy igazi magyar klasszikus a házfalon:

Korábban a magyar népmese napján is kapcsán készítettünk egy műveltségi kvízt. Emlékeztek a következő mesékre?

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.

Hirdetés