5+1 múzeum, ahová ingyen mehettek be március 15-én Campus life
Eduline

5+1 múzeum, ahová ingyen mehettek be március 15-én

A nemzeti ünnepen számos múzeumba juthattok be ingyen, ráadásul különböző programokon is részt vehettek. Közülük ajánlunk néhányat a fővárosban március 15-ére.

1. Magyar Nemzeti Múzeum (Múzeum krt. 14-16)

Az ingyenes kiállítások mellett különböző tárlatvezetéseken vehettek részt a Nemzeti Múzeumban, valamint a forradalom 170. évfordulójára fejlesztett két érintőképernyős alkalmazást is kipróbálhattok. Az egyiken 1848 március 15-i események helyszíneit nézhetitek meg a korabeli Pest-Buda térképen, ezután egy kvíz kitöltésével is tesztelhetitek magatokat. A másikon pedig korabeli napilapok cikkeiből élhetitek át a forradalmat.

2. Budapesti Történeti Múzeum (Szent György tér 2.)

A Budapesti Történeti Múzeum Vármúzeumában ingyenes tárlatvezetése és egy történeti sétán is részt vehettek, valamint a múzeumban kézműves foglalkozások is lesznek.

3. Hadtörténeti Intézet és Múzeum (Kapisztrán tér 2-4.)

Múzeumpedagógiai foglalkozásokkal, hagyományőrzőkkel, népi játékokkal, előadásokkal, kézműves foglalkozásokkal és filmvetítésekkel várja a látogatókat március 15-én, a nemzeti ünnepen - tájékoztatta az intézmény kedden az MTI-t. A részvétel természetesen itt is ingyenes minden programra.

4. Petőfi Irodalmi Múzeum (Károlyi utca 16.)

A PIM-ben is számos program vár kicsikre és nagyokra. Az ingyenes kiállításon túl például egy középiskolás diák tárlatvezetését is végigkövethetitek a Petőfi-kiállításon.

5. Magyar Természettudományi Múzeum (Ludovika tér 2.)

Akiket a dinoszauruszok, a különböző ásványok, kőzetek vagy éppen a sokszínű korallzátonyok érdekelnek, a Magyar Természettudományi Múzeumban ingyen nézhetik meg az állandó kiállításokat a nemzeti ünnepen.

5+1. Ludwig Múzeum (Komor Marcell u. 1.)

A belépés március 15-én a Ludwig Múzeumba is ingyenes, ahol kortárs képzőművészeti kiállításokat nézhettek meg.

Felismeritek ezeket a híres épületeket? Kvíz

Gyakran jártok a fővárosban múzeumokba? Lássuk, hogy jól tudjátok-e, hogy melyik múzeumnak mi a neve.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés