A nap számai: 13 óvodában és egy iskolában van rendkívüli szünet Közoktatás
Eduline

A nap számai: 13 óvodában és egy iskolában van rendkívüli szünet

Három héttel a tanévkezdés után így áll a helyzet a magyar sulikban és óvodákban.

A Magyar Nemzet kérdésére az Emberi Erőforrások Minisztériuma közölte: több mint 13 ezer telephely közül jelenleg mindösszesen 14 helyen van rendkívüli szünet, 144 esetben pedig egy-egy osztályban rendeltek el tantermen kívüli, digitális munkarendet, de zömé­ben csak egy-egy osztály, nem az egész iskola.

A lap szerint az Emmi azt tervezi, hogy ha fel is üti a fejét a koronavírus, csak az érintett osztályt, csoportot vagy intézményt izolálják, miközben máshol megmarad a tanítás. Azonban rendkívüli szünetet adott esetben az Oktatási Hivatal (OH), digitális munkarendet pedig csakis az operatív törzs rendelhet el.

Kiemelik, a központi ajánlás alapján minden iskola és óvoda saját helyi protokollt alakított ki, de ne feledjük, hogy október elsejétől minden oktatási intézményben kötelező lesz a lázmérés is az épületekbe való belépéskor mind a tanároknak, mind pedig a diákoknak.

35 perces tanórák, kevesebb maszkban töltött idő - ez lehet a megoldás?

Romániában is visszatért az élet az iskolákba, azonban sok szülő igényelte a csökkentett időtartamú tanórákat, hogy a gyermekeiknek minél kevesebbet időt kelljen maszkban lenniük. Éppen ezért egyes intézményekben elcsípnek 5-10 percet az órákból, így a diákok nincsenek 3-4 óránál többet maszkban.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés
Bezártság, aggodalom, egyedüllét: mivel küzdenek járvány idején a diákok? Közoktatás Tóth Alexandra

Bezártság, aggodalom, egyedüllét: mivel küzdenek járvány idején a diákok?

Aggodalom a családért és a barátokért, bezártság, elszigeteltség – többek között ilyen érzésekkel fordulnak diákok az Eduline által megkérdezett szakpszichológushoz. A kisebb-nagyobb megszakításokkal lassan egy éve otthon tanuló középiskolások és egyetemisták egy részénél a koronavírus-járvány által kiváltott stressz hangulatingadozást, szorongást, fásultságot, kimerültséget, alvási problémákat is okozhat.