Pert vesztett a szegedi egyetem veterán HÖK-elnöke

Jogerősen is pert vesztett a hosszúra nyúlt szegedi hallgatói önkormányzati karrierjéről elhíresült Török Márk a...  Tovább »

Brit felsőoktatási sztrájk: 57 egyetem oktatói gárdája vonul ki az órákról

Több mint ötven egyetemen szakították meg óráikat az előadók, még az olyan neves intézményekben is megakadt a tanítás...  Tovább »

Egyáltalán nem lányoknak való, vagy megéri nőként mérnöknek tanulni?

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem hallgatói és oktatói válaszoltak a kérdésre: miért éri meg nőként...  Tovább »

"Diákként nem is olyan nehéz szerethető és nem leterhelő munkát találni"

Miért dönt úgy egy egyetemista, hogy nemcsak a tanítási szünetekben, hanem a szorgalmi időszakban is dolgozik?  Tovább »

Hallgatói szerződés: ezeket kell vállalni az állami ösztöndíjért

Fontos, hogy tudjátok, mit kell vállalnotok, ha állami ösztöndíjas képzésre jelentkeztetek a 2018-as felvételin.  Tovább »

"Érettségi után könnyen elengedi magát az ember"

Melyik a legnagyobb rendezvény az Óbudai Egyetemen? Hol érdemes kikapcsolódni vagy egy jót ebédelni a campus környékén?  Tovább »

Így juthattok diákkedvezményhez, ha már nem tanultok

Hamarosan újra érvényesíteni kell a diákigazolványokat.  Tovább »

Ezzel a remek kezdeményezéssel segíti diákjait a BGE egyik oktatója

Érdekes kezdeményezéssel állt elő a Budapesti Gazdasági Egyetem óraadó oktatója, Hamburger Béla, aki két tankönyvet is...  Tovább »

Zseniális videó: mit csinál egy csapat BME-s, ha előadás közben elmegy az áram?

Mit csinál egy előadóteremnyi BME-s hallgató, ha óra közben elmegy az áram? Előveszi a telefonját, és azzal világít.  Tovább »

Hányan tanultak állami ösztöndíjasként egyetemen-főiskolán az elmúlt három évben?

Csaknem 492 ezren tanultak állami ösztöndíjas formában az elmúlt három évben a magyar felsőoktatásban - írja az...  Tovább »

Tapasztalat, rugalmasság, pénz: eláruljuk, miért jó egyetemistaként dolgozni

Gyorséttermekben, nagyáruházakban, üzemekben, üzletekben, szórakozóhelyeken, hotelekben, kisebb-nagyobb cégeknél -...  Tovább »

Csütörtökön lejár a diákhitel-igénylés határideje

Csütörtökig kell a hallgatóknak benyújtaniuk a hiteligénylési kérelmet ahhoz, hogy március közepéig megkapják a kért...  Tovább »

"Ausztrália nem ország, hanem kontinens" - ezért buktatta meg diákját az egyetemi tanár

Majdnem megbukott az az amerikai diák, akinek visszadobta tanára a dolgozatát, mert szerinte Ausztrália nem egy...  Tovább »

Ez a film tarol a mozikban: rengetegen nézik meg a trilógia harmadik részét

Heti filmajánlónkból megtudhatjátok, melyik filmre váltottak a legtöbben jegyet az észak-amerikai mozikban - ezeket...  Tovább »


1 / 610