Szeptembertől megkezdődik az oktatás Miskolc első nemzetközi magániskolájában Közoktatás
Eduline

Szeptembertől megkezdődik az oktatás Miskolc első nemzetközi magániskolájában

Két óvodai csoporttal és egy első osztályos évfolyammal szeptembertől elindul Miskolc első nemzetközi magániskolája, az AVALON International School.

Ahogyan arról korábban már beszámoltunk, nemzetközi iskola fog indulni szeptemberben Miskolcon, amelyben az oktatást a cambridge-i nemzetközi tanterv alapján szervezik. Az AVALON International School elsődleges szempontja, hogy megakadályozza a Miskolcról való elvándorlást, illetve a környéken működő és jövőben idetelepülő vállalatvezetők, szakemberek gyermekeinek biztosít majd nemzetközi standardeknek is megfelelő oktatást - írják sajtóközleményükben.

Az idei, első tanévben két óvodai csoportot és egy elsős osztályt indítunk - mondta el Tóth Róbert, az AVALON Center Kft ügyvezetője, az Alapítvány kuratóriumának elnöke, aki reméli, hogy mindez új gazdasági potenciált és fejlődési lehetőséget teremt a régió és város számára.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés
Fontos határidő a szülőknek: már csak pár napig lehet kérelmezni az iskolakezdés alóli felmentést Közoktatás Eduline

Fontos határidő a szülőknek: már csak pár napig lehet kérelmezni az iskolakezdés alóli felmentést

Január 31-ig, vagyis péntekig kell benyújtaniuk az Oktatási Hivatalhoz a felmentési kérelmet azoknak a szülőknek, akik szeretnék, hogy hatéves gyerekük még egy évig az óvodában maradhasson. Ugyanakkor ha a pedagógiai szakszolgálat még a határidő előtt a felmentést támogató véleményt állít ki, nincs szükség a kérelemre. Itt vannak a részletek.