miskolc

Közoktatás Eduline

Kiment a hivatal a miskolci iskolába, ahol korábban nem kaptak tájékoztatást a járványhelyzettel kapcsolatban

Kedden kiment a hivatal a miskolci Kaffka Margit Általános és Alapfokú Művészeti Iskolába, ahol korábban állításuk szerint hiába jelentették a koronavírusos eseteket, nem történt semmilyen intézkedés. Azóta megkapták a tájékoztatást, volt kontaktkutatás, az érintett osztályok tanulóit pedig hazaküldték.

Közoktatás Eduline

Vilmos hercegtől kapott levelet egy miskolci iskola

Nagy meglepetés érte a közelmúltban az egyik miskolci általános iskola második osztályos tanulóit. Az iskola postaládájába ugyanis nem kisebb személyiségtől érkezett levél, mint Vilmos cambridge-i hercegtől – írja a Boon.

Felnőttképzés MTI

Új ásványt fedeztek fel Magyarországon

Új ásványra bukkant egy amatőr kutató Rudabányán, a Nemzetközi Ásványtani Társaság (IMA) új ásványfajnak fogadta el, a neve Rudabányait lett - közölte a miskolci Herman Ottó Múzeum szombaton az MTI-vel.

Felsőoktatás Eduline

Mennyibe kerülnek a diákbérletek idén az egyetemi városokban?

Ha Budapestre, vagy a nagyobb egyetemi városok egyikébe vettek fel, jó eséllyel használnotok kell a helyi közösségi közlekedést. Diákigazolvánnyal ezt jelentős kedvezménnyel tehetitek meg, de még így is nagy különbségek vannak a városok között. Nem, nem Budapesten a legdrágább a diákbérlet, sőt, a főváros a legolcsóbb egyetemi városok közt van közlekedési szempontból.