fejlesztések

Közoktatás MTI

Balog Zoltán szerint Magyarországon költik a legtöbb pénzt az oktatásra

Magyarország költi a legtöbb pénzt oktatásra Közép-európában - mondta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere. A miniszter az iskolafejlesztési programmal kapcsolatban mondta el, hogy a GDP 5,2 százalékát költi a magyar kormány oktatásra, ami azt jelenti, hogy Lengyelországgal együtt Magyarország költi a legtöbbet erre a célra.

Közoktatás MTI

Már zajlanak a fejlesztések, nemsokára minden iskolában lehet szélessávú internet

Legkésőbb a 2018/19-es tanév végére Magyarország minden köznevelési, szakképzési intézményébe eljut a szupergyors internetszolgáltatás a nagy sávszélességű adatátviteli lehetőséget biztosító kapcsolaton keresztül, valamint az épületen belüli wifi-rendszerek is kiépülnek - hangsúlyozta a Digitális jólét programért felelős miniszterelnöki biztos hétfőn Székesfehérváron.

Felsőoktatás Eduline

Felülvizsgálandó egyetemi fejlesztések

Afféle csodatevőként nyúl bele a kormány a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem beruházásába, pedig a megoldás már korábban körvonalazódott. Több intézménynél szintén abban reménykednek, hogy most megszabadulnak terheik egy részétől.

Felsőoktatás Eduline

Egymilliárd forintos fejlesztések a tatabányai főiskolán

A tatabányai több mint egymilliárd forintos fejlesztések kezdődnek, amelyek segítik a hallgatók diploma utáni elhelyezkedését, mélyítik az intézmény és a régió vállalkozásai közötti kapcsolatot - tájékoztatta a főiskolát fenntartó Edutus Zrt. vezérigazgatója szerdán az MTI-t.

Közoktatás Edupress

230 millió forintot kapott a Dunaújvárosi Főiskola

230 millió forintos telekvásárlásra fordítható támogatást adott át az intézménynek Hiller István a Dunaújvárosi Főiskola Sportcsarnokának, Konferencia Nagyelőadó termének valamint Hallgatói Szabadidő- és Fitness Centrumának avatási ünnepségén. A támogatásról a kormány a december 8-ai ülésén döntött - adta hírül az Euroastra.